Fotbal intern

Alexandru Pașcanu, fundașul dorit la FCSB, vorbește despre relația cu Gigi Becali

12.11.2018 | 21:32

Integralist în extraordinara campanie de calificare a naționalei U21 la Campionatul European din 2019, care se va desfășura în Italia și San Marino, Alexandru Pașcanu a fost chemat în premieră de selecționerul Cosmin Contra la naționala mare pentru dubla decisivă din grupa de Liga Națiunilor, cu Lituania (sâmbătă, 17 noiembrie, ora 21:45, stadion „Ilie Oană”, Ploiești, fără spectatori) și Muntenegru (marți, 20 noiembrie, ora 21:45, Podgorica).

FANATIK.RO i-a luat un interviu chiar după primul antrenament al lotului național, abia adunat la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogoșoaia. Fundașul lui Leicester a dezvăluit faptul că îl tentează mai mult să facă saltul la prima echipă chiar a unui club din România decât să mai aștepte la echipa U23 a lui Leicester să fie cooptat în lotul de Premier League. Cât despre ipotetica, dar potențiala relație cu Gigi Becali, care tare l-ar vrea la FCSB, aflați în continuare ce crede Alex Pașcanu.

Alex Pașcanu nu se sperie de o posibilă viitoare relație profesională cu Gigi Becali

Știi ce se joacă în Anglia, știi ce se joacă în România. Mai bine la o echipă U23 acolo sau la o echipă de Liga I aici?

– Sincer aș vrea să fac pasul de la Under 23 la o echipă de primă divizie… Acuma dacă va fi în România sau în altă țară nu știu, voi vedea în iarnă ce oferte concrete am, nu așa, doar pe vorbe. Este clar că Leicester are prioritate dacă aș reuși să joc la echipa mare, acolo am crescut și aș vrea să joc la echipa mare, visul meu de copil este să joc la echipa mare a lui Leicester, cu gândul ăsta am crescut.

Alex Pașcanu vrea să facă saltul la prima echipă, fie că aceasta se numește Leicester, cum și-ar dori el, fie altfel dacă asta nu se poate. FCSB-ul lui Gigi Becali poate fi o soluție
Alex Pașcanu vrea să facă saltul la prima echipă, fie că aceasta se numește Leicester, cum și-ar dori el, fie altfel dacă asta nu se poate

Este public interesul lui Gigi Becali pentru tine. Te-ai descurca la o echipă cu un patron așa… băgăcios, să spunem?

– Nu știu ce să spun… (n.a. – îl pufnește râsul) Eu îmi văd de treabă pe teren și numai la asta mă gândesc, când intru pe teren să-mi fac treaba cât mai bine. Încerc să nu fiu influențat de nimic din afara terenului. Cred că aș face față.

Obiectivul lui Alex Pașcanu pentru 2019 este unul foarte ambițios

Ai ținut la un moment dat cu Vasluiul lui Porumboiu, dar echipa a „murit”. Acum chiar nu mai ai nicio favorită în România?

– Când se joacă în campionatul intern nu, n-am nicio pechipă preferată, dar când joacă în cupele europene țin întotdeauna cu toate echipele românești, indiferent de adversar.

Un jucător preferat?

– Un jucător preferat?… Îmi place de Sergio Ramos și de Mats Hummels. Din România mi-a plăcut foarte mult Cristi Chivu.

Un obiectiv personal pentru 2019?

– Să câștig Campionatul European cu naționala U21.

Alex Pașcanu și-a fixat un obiectiv deosebit de ambițios pentru 2019: titlul european cu naționala U21, antrenată de Mirel Rădoi
Alex Pașcanu și-a fixat un obiectiv deosebit de ambițios pentru 2019: titlul european cu naționala U21!

Ce crede Alex Pașcanu despre „Mister” Mirel Rădoi

Chiar voiam să te întreb… anul viitor este și turneul final EURO U21, dar și preliminariile primelor naționale pentru EURO 2020. Dacă se intersectează, ce faci, la care națională te duci?

– Acolo unde este mai mare nevoie de mine… deși un turneu final este ceva rar… dar unde este nevoie, acolo mă voi duce să joc. Așa cum am mai spus, visul meu este să câștig titlul european cu „nebunii”, să puneți ghilimelele de rigoare, de la naționala U21. Dar și dacă voi putea să ajut naționala mare să se califice la EURO 2020, tot un turneu final ar fi, nu? Dacă le-aș putea face pe amândouă ar fi fantastic…

Ai dat-o la două capete… diplomatic… Care crezi că este cea mai importantă calitate a antrenorului Cosmin Contra?

– La întrebarea asta voi putea răspunde peste o săptămână, abia am venit la lotul mare de câteva ore.

Ai dreptate, atunci care este cea mai importantă calitate a lui Mirel Rădoi? Ați avut patru victorii din patru meciuri și n-ați jucat numai cu alde Liechtenstein, Luxemburg, San Marino sau alte orășele…

– Mister ne-a dat foarte multă încredere și ăsta o fost un lucru foarte important, că am crezut noi și am avut șansa asta de a merge în Portugalia convinși că putem să-i batem și asta am și făcut.

Alex Pașcanu dă un verdict dur: „FCSB s-ar bate la retrogradare în Premier League”

Dintre doi jucători mari care au jucat pe postul tău (n.a. – fundaș dreapta), care a fost mai bun, Dan Petrescu sau Cosmin Contra?

– Da… (n.a. – se gândește puțin, zâmbind, probabil cum s-o dea cât mai… diplomatic!) …amândoi au fost jucători mari, au jucat la un nivel foarte ridicat, Dan Petrescu o jucat la Chelsea, în Anglia, unde sunt eu acuma și știu ce înseamnă Chelsea, Mister o jucat și dânsul la Atletico Madrid, club important din Spania… așa că îi pun pe picior de egalitate!

Dar din România… FCSB să spunem, că ei se interesează de tine, pe ce loc ar fi în Premier League? Ar face față în Premier League?

– S-ar bate acolo jos, la retrogradare, nu știu dacă ar face față, dacă s-ar menține în Premier League, dar s-ar lupta cu șanse în subsolul clasamentului.

  • „Sincer aș vrea să fac pasul de la Under 23 la o echipă de primă divizie… Acuma dacă va fi în România sau în altă țară nu știu, voi vedea în iarnă ce oferte concrete am, nu așa, doar pe vorbe. Este clar că Leicester are prioritate dacă aș reuși să joc la echipa mare, acolo am crescut și aș vrea să joc la echipa mare, visul meu de copil este să joc la echipa mare a lui Leicester, cu gândul ăsta am crescut” – Alex Pașcanu
  • 900 de minute plus… prelungiri a jucat Alex Pașcanu în cele 10 meciuri fără înfrângere din preliminariile încununate de succes pentru turneul final EURO 2019 pentru echipe U21 (Italia și San Marino), intergraliști fiind el și portarul Ionuț Radu, urmați de Ianis Hagi, cu 9 meciuri