Fotbal intern

Alexandru Pașcanu nu vrea să mai audă de CFR Cluj: „Nu iau în calcul să plec de la Ponferradina!“

13.04.2021 | 18:36
Alexandru Pascanu nu vrea sa mai auda de CFR Cluj Nu iau in calcul sa plec de la Ponferradina
ADVERTISEMENT

Alexandru Paşcanu a fost unul dintre fotbaliştii-cheie pentru naţionala U21 condusă de Adrian Mutu la Europeanul de tineret. Fundaşul împrumutat de campioana CFR Cluj în liga secundă din Spania spune că nu i-a în calcul o revenire în Gruia înainte de termen.

Alex Paşcanu: „Nu iau în calcul plecarea. Am contract şi îmi place aici“

Alex Paşcanu aparţine de CFR Cluj după ce a fost cumpărat de la Leicester U23 pentru 600 de mii de euro în august 2019, dar a fost împrumutat la Ponferradina, în liga secundă din Spania, până la finalul sezonului 2021-2022.

ADVERTISEMENT

După eliminarea României U21 de la Euro, în faza grupelor, au existat zvonuri că Paşcanu ar putea reveni în Gruia mult înainte de expirarea contractul de împrumut în Spania, dar fotbalistul a negat că acest lucru ar fi posibil.

„Nu există nicio opțiune de a pleca. Le-am transmis (n.r – celor de la CFR Cluj) că sunt aici și îmi doresc să am parte de un sezon bun la Ponferradina. Apoi, nu știu ce va fi, dar în sezonul acesta și în următorul voi juca aici. Nu iau în calcul plecarea. Am un contract și îmi place aici, la Ponferradina.

ADVERTISEMENT

Este o experiență diferită, echipa este una bună și sunt fericit. Sunt foarte apropiat de colegi și în afara terenului. M-au ajutat când am venit aici și pentru acest lucru le mulțumesc.

Îmi doresc să joc cât mai mult posibil și să o fac bine. M-am întors foarte obosit de la Campionatul European de tineret, dar acum sunt bine. Au mai rămas opt meciuri din campionat, multe puncte puse în joc și trebuie să luptăm în fiecare joc“, a declarat Paşcanu, conform La Nueva Cronica.

ADVERTISEMENT

Alex Paşcanu a avut un turneu final european foarte bun sub comanda lui Adrian Mutu. A marcat golul decisiv în partida contra Ungariei (2-1) şi a devenit fotbalistul cu cele mai multe prezenţe în tricoul României U21.

La Ponferradina, a jucat în 25 de partide campionat, reuşind să înscrie o dată. A evoluat în singurul meci de Cupa Spaniei al echipei sale, timp de 37 de minute, încasând două cartonaşe galbene într-un singur minut. În Secunda, are un singur avertisment în 2.250 de minute jucate.

ADVERTISEMENT

După 34 de etape (din 42), Ponferradina se află pe locul al 8-lea în campionat, cu 49 de puncte. Vallecano, care ocupă ultima poziţie ce asigură prezenţa în play-off-ul de promovare, se află la 6 puncte distanţă şi are un meci mai puţin disputat.

ADVERTISEMENT