Fotbal international

Alexandru Pașcanu vrea cu orice preț să reprezinte România la Jocurile Olimpice: “Am o clauză în contractul cu CFR pentru asta”

11.10.2019 | 00:02
Alexandru Pașcanu vrea cu orice preț să reprezinte România la Jocurile Olimpice:
Alexandru Pașcanu a fost unul dintre cei mai importanți jucători pentru România U21 la EURO. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Alexandru Pașcanu a fost titular unul dintre cei mai importanți ai echipei naționale de tineret a României la Euro din Italia și San Marino, unde trupa lui Mirel Rădoi a ajuns în semifinale și a obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ajuns în această vară la CFR Cluj, Pașcanu declară că are o clauză în contractul cu formația din Gruia care îi obligă pe oficialii campioanei să-l lase la evenimentul din vara anului viitor, în cazul în care va fi convocat de Mirel Rădoi.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,62 este cota pentru “Ambele marchează” la meciul Insulele Feroe – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Alex Pașcanu, clauză în contractul CFR care să-i permită prezența la EURO

Alexandru Pașcanu a schimbat tabăra în această vară, schimbând Anglia, unde a fost legitimat la Leicester, pentru CFR Cluj. În contractul semnat cu formația lui Dan Petrescu, fundașul central are stipulată o clauză care să-i oblige pe oficialii din Gruia să-i permită prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în cazul în care Pașcanu va fi convocat, lucru foarte probabil, având în vedere că a fost unul dintre oamenii de bază ai campaniei trecute. Fundașul central a fost titular și în meciul de la Ploiești, câștigat de echipa națională de tineret cu 3-0 împotriva Ucrainei.

Eu am o clauză în contractul cu CFR pentru a fi lăsat să joc la Jocurile Olimpice. Am muncit mult pentru asta și nu vreau să lipsesc. Abia aștept experiența de vara viitoare. Nu am început foarte bine grupa acum, suntem fericiți că am câștigat cu Ucraina. În plus, aveam o revanță de luat în fata Ucrainei. Toată Romania avea o revanșă de luat, nu doar noi. Suntem foarte fericiți că i-am batut. Au venit și bunicii să mă susțină, este o onoare pentru toată familia ca eu să reprezint țara. Sper că toți românii s-au bucurat pentru noi“, a declarat Alex Pașcanu.

ADVERTISEMENT
Alexandru Pașcanu s-a transferat în vară la CFR Cluj. Sursă Foto: Sportpictures
Alexandru Pașcanu s-a transferat în vară la CFR Cluj. Sursă Foto: Sportpictures

Danemarca și Ucraina, principalele contracandidate la calificare

Alexandru Pașcanu declară că Danemarca și Ucraina sunt principalele contracandidate la calificarea la Campionatul European din 2021. Cele două formații sunt chiar primele adversare ale României din actuala grupă de calificare. La debutul din Danemarca, elevii lui Mirel Rădoi au fost învinși cu 1-2, iar primele puncte au fost obținute cu Ucraina, 3-0 la Ploiești.

Mai sunt multe meciuri până la calificare. Părerea mea e că va fi o lupta cu Danemarca și Ucraina, dar si Finlanda e de luat în seamă. Ei au facut două rezultate bune, au batut Ucraina. Este o grupă echilibrată, dar sperăm să obținem calificarea la EURO, pentru că ce s-a întamplat astă-vară a fost cu adevarat fantastic pentru echipă și pentru țară“, a adăugat Pașcanu.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri