Sport

Alexandru Pelici, optimist după remiza cu Lituania la U19: “După ce am arătat la acest turneu, România merită să meargă mai departe”

Naționala sub 19 ani a României a remizat și în al doilea meci din preliminariile Campionatului European, 0-0 cu Lituania.
25.09.2022 | 01:04
Alexandru Pelici optimist dupa remiza cu Lituania la U19 Dupa ce am aratat la acest turneu Romania merita sa mearga mai departe
Naționala sub 19 ani a României are două remize albe în grupa de calificare la Campionatul European, cu Letonia și Lituania. sursa foto: sportspictures.eu
ADVERTISEMENT

Naționala României sub 19 ani rămâne fără victorie și fără gol marcat după primele două meciuri din campania de calificare la Campionatul European.

Pelici: “Meritam să câștigăm măcar un meci”

Totuși, tricolorii mici nu au încasat vreun gol, iar jocul lor cu Lituania l-a încântat pe selecționerul U19, Alexandru Pelici, chiar dacă nu și rezultatul.

ADVERTISEMENT

“La fel ca și în celălalt meci, au fost multe ocazii ratate și adversarii au avut contre pe care puteau să marcheze, dar cred că rezultatul este nedrept pentru noi. Sunt două meciuri consecutive în care am ratat foarte multe ocazii. Cred că meritam cel puțin într-unul dintre ele să câștigăm. Dacă luăm statistica, și-au creat puține situații, cel puțin din atac pozițional”, a declarat Pelici la finalul partidei cu Lituania, încheiată la egalitate, 0-0, la fel ca și precedenta întâlnire, cu Letonia.

“Copiii au luptat până la ultima picătură de energie. Îmi pare rău că nu am avut un dram de șansă în plus să fi intrat măcar un gol. Cred că am fi câștigat la o diferență mare dacă dădeam gol și îi făceam și pe adversarii noștri să iasă mai mult”, a spus antrenorul de 48 de ani.

ADVERTISEMENT

Pelici: “Jucătorii mei sunt talentați”

În aceeași notă s-a poziționat și Eduard Rădăslăvescu, fotbalistul lui FCSB care a jucat 61 de minute împotriva Lituaniei: “S-a jucat un fotbal bun, dar nu am avut eficiență în fața porții. Ne incomodează orice echipă care se apără jos, e un adversar greu, trebuie să îi deschizi, să ai răbdare, dacă dădeam un gol altfel era situația.”

Alexandru Pelici este optimist înaintea meciului decisiv pentru calificare împotriva Austriei, care se va disputa marți, 27 septembrie.

ADVERTISEMENT

“Mai avem un joc, încercăm să ne calificăm și vom da totul ca să câștigăm cum am făcut și astăzi. Sperăm să reușim să înscriem și să deblocăm acest ghinion. Cred că am făcut doar patru antrenamente cu băieții, dar sunt jucători care pot să pună foarte repede în practică ceea ce încercăm să facem. Asta mă bucură pentru că sunt jucători talentați.

“Să fii selecționer parcă e o altă muncă”

După ce au arătat la acest turneu, e una dintre echipele care merită să meargă mai departe. Pentru că în cele două jocuri am fost echipa pozitivă, de fiecare dată am încercat să conducem ostilitățile”, a afirmat Pelici, care încă nu s-a adaptat complet în noua lui funcție.

ADVERTISEMENT

“Nu pot să spun că m-am acomodat cu rolul de selecționer pentru că e total diferit. Parcă e o altă muncă, nu mai antrenezi atât de mult, ci doar selecționezi și faci câteva antrenamente”, a mai spus Alexandru Pelici, care a preluat naționala sub 19 ani după despărțirea de CS Mioveni la sfârșitul lunii august.

ADVERTISEMENT