Sport

Fiul lui Victor Pițurcă, tun financiar în afacerile cu Statul. A primit peste 10 milioane de lei de la MApN pentru a livra în spitale măști COVID neconforme

Scandal de proporții în familia fostului selecționer Victor Pițurcă. Fiul acestuia a livrat în spitale măști neconforme, în valoare de peste 2 milioane de euro.
17.02.2022 | 10:25
Fiul lui Victor Piturca tun financiar in afacerile cu Statul A primit peste 10 milioane de lei de la MApN pentru a livra in spitale masti COVID neconforme
Alexandru Pițurcă s-a îmbogățit din afacerile cu MApN livrând măști neconforme în spitalele din România. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alexandru Pițurcă a încercat să-i calce pe urmă tatălui său, fostul mare atacant al Stelei București și a echipei naționale, Victor Pițurcă. Dacă din fotbal nu s-a îmbogățit, Alex face bani cu nemiluita din afaceri cu Statul.

Fiul fostului selecționer Victor Pițurcă a livrat măști COVID neconforme în mai multe spitale militre din țară. Valoarea contractului dintre firma lui Alex Pițurcă și MApN sare de 10 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Nu a avut noroc în fotbal, dar a dat ”tunul” vieții în afaceri cu măști neconforme

Alexandru Pițurcă nu s-a remarcat pe vremea când aspira la gloria sportivă. A jucat la Steaua doar pentru că era fiul lui Victor Pițurcă, legenda „roș-albaștrilor”.

Sursa foto: Prosport

În 2011, la 28 de ani punea se retrăgea din fotbal fără mari realizări. Și-a încercat norocul în afaceri și a dat ”tunul” vieții în 2020 când a livrat măști COVID neconforme, în mai multe spitale militare din România.

ADVERTISEMENT

Valoarea contractului semnat la acea vreme, în 29 aprilie 2020, de MApN și Helios Dentserv depășea 13 milioane de lei. Mai exact 13.459.138 de lei. Pe fir a intrat și Alex Pițurcă prin firma PAV Green Energy.

Acesta a semnat pe 15 mai același an un contract de cesiune de creanțe cu Helios Dentaserv, ceea ce înseamnă că firma lui Pițurcă Jr urma să încaseze banii de la MApN.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului Libertatea, 98% din suma înscrisă în contractul amintit au ajuns în contul companiei fiului lui Victor Pițurcă. La scurt timp după ce măștile FFP3 au ajuns în spitale, medicii au sesizat MApN că acestea nu sunt conforme.

„Cum adică au fost măștile neconforme!? Nu vă interesează businessul meu și nu am ce să comentez” – Alex Pițurcă, pentru Libertatea

Firma lui Alexandru Pițurcă a fost înființată în 2011, anul în care fiul fostului selecționer a renunțat la ”cariera” sportivă. Compania avea în 2020 doar cinci angajați și avea ca domeniu de activitate ”producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice”.

ADVERTISEMENT
  • 1.699.199 de lei a fost profitul net obținut de firma lui Alexandru Pițurcă în 2020

MApN a dat în judecată Helios Dentaserv, apoi a ajuns la concluzia că măștile furnizate erau… conforme

Dacă între PAV Green Energy și Helios Dentaserv s-a semnat contractul de cesiune de creanțe la data de 15 mai 2020, între MApN și cea de a doua companie actul adițional care permitea cedarea creanțelor către terți s-a parafat abia pe 18 mai, trei zile mai târziu.

Conform sursei citate, după semnarea actului adițional dintre MApN și Helios Dentaserv, în conturile firmei lui Alexandru Pițurcă au intrat nu mai puțin de 11.068.400 de lei.

În urma sesizărilor făcute de medicii care utilizau măștile furnizate de Helios Dentaserv și PAV Energy Green, acestea au fost trimise la Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie, iar experții au stabilit că ele sunt ”neconforme din punct de vedere al penetrației materialului filtrant și al rezistenței respiratorii”, adică nu-i protejau pe utilizatori.

În primăvara anului trecut MApN a acționat în instanță firma Helios Dentaserv, solicitând să restituie contravaloarea măștilor neconforme. Surpriză însă, în decembrie anul trecut, la ultimul termen de judecată, MApN şi Helios Dentserv au anunțat că ”în urma raportului efectuat, a rezultat că măștile sunt conforme” și că au ajuns la o înțelegere, iar cererea de chemare în judecată a rămas fără obiect”.

  • 28,69 de lei a costat o mască livrată către spitalele din România de firma lui Alexandru Pițurcă
ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici