News

Alexandru Rafila a anunțat în ce condiții pot începe școlile în toamnă. Câte cazuri trebuie să se înregistreze zilnic

10.06.2020 | 13:56
Alexandru Rafila a anuntat in ce conditii pot incepe scolile in toamna Cate cazuri trebuie sa se inregistreze zilnic
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS/ Sursa: INQUAM Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a anunțat în ce condiții pot începe școlile în țara noastră odată cu data tradițională de 15 septembrie. Pentru ca elevii să revină normal în bănci e necesar ca numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 să scadă.

Alexandru Rafila a anunțat în ce condiții pot începe școlile în toamnă. Câte cazuri trebuie să se înregistreze zilnic

Președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a explicat care este scenariul prin care mai multe activități normale din țara noastră, precum reluarea cursurilor, unele activități economice sau alte evenimente s-ar putea relua.

ADVERTISEMENT

În opinia acestuia, pentru ca normalitatea să reapară în țara noastră, e nevoie ca numărul zilnic de cazuri să scadă sub 100, lucru care, din datele Grupului de Comunicare Strategică, încă nu se întâmplă în România.

”Sper ca în această vară să nu ajungem la situații dificile cu privire la epidemia de coronavirus care se derulează în acest moment la nivel național.

ADVERTISEMENT

Ar fi bine să ajungem la un număr de sub 100 de cazuri și să ne pregătim, ca la toamnă, să nu mai fie nevoie de oprirea vreunui activități economice, sociale sau de învățământ care ar trebui să înceapă”, a spus medicul Rafila la Digi24.

GCS a anunțat că până miercuri, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De la ultima informare transmisă de INSP au fost înregistrate alte 196 noi cazuri de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

Rafila: ”Autoritățile trebuie să aibă legi prin care să controleze infecția”

În contextul în care legea stării de alertă se apropie de data la care ar putea expira sau, în funcție de deciziile celor din fruntea statului, ar putea fi prelungită, Alexandru Rafila spune că, indiferent de cadrul legislativ, autoritățile trebuie să beneficieze de pârghii pentru a controla populația.

”Nu cred că este importantă denumirea stării pe care o aplicăm, cel mai important e să facem ca autoritățile să aibă măsuri de control al acestei infecții, fie la nivel local sau național. Cum a fost exemplul de la Țăndărei.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă măsurile nu se aplică la nivel național, trebuie să existe o pârghie pentru ca, măcar local, să putem să le implementăm”, a mai spus reprezentantul României la OMS pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT