News

Alexandru Rafila a izbucnit la adresa Guvernului: ”Nu mi-a cerut nimeni părerea”

23.05.2020 | 15:14
Alexandru Rafila a izbucnit la adresa Guvernului Nu mia cerut nimeni parerea
ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a izbucnit la adresa Guvernului, după ultimele măsuri luate pentru starea de alertă.

Alexandru Rafila a izbucnit la adresa Guvernului

Alexandru Rafila a izbucnit după ce nimeni de la Guvern nu l-a întrebat dacă măsurile puse în aplicare sunt cele mai bune, asta în condițiile în care el este reprezentantul României la Organizațio Mondială a Sănătății.

ADVERTISEMENT

”Nu mi-a cerut nimeni părerea despre nimic! Sunt consultaţi doar cei de la Direcţia de Sănătate Publică, dar şi recomandările lor ajung, de cele mai multe ori, în coşul de gunoi”, a declarat Rafila, conform bzi.ro.

”Din cauza vocilor care răspândesc multe aberaţii, vedem oameni care folosesc masca în spaţii larg deschise”

Renumitul profesor este indignat de faptul că nimeni nu ține cont de recomandările sale atunci când se întocmește un act normativ la Guvern.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, chiar şi acum, din cauza vocilor care răspândesc multe aberaţii, vedem oameni care folosesc masca în spaţii larg deschise, în aer liber, sau chiar şi când stau singuri, în maşina personală!”, a spus Alexandru Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie a mai precizat că apa de la robinet nu poate să aibă o cantitate atât de mare de clor încât să exercite un efect dezinfectant și sfătuiește populația doar să bea din ea.

ADVERTISEMENT

”Nu pot să spun că apa de la robinet e un antidot împotriva infecţiei cu noul coronavirus, mai ales că mulţi dintre cei care s-au îmbolnăvit au băut şi apă de la robinet”, a menționat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății spune că este puțin probabil să avem un vaccin în acest an și crede că termenul cel mai realist este un an, un an și jumătate.

ADVERTISEMENT