News

Alexandru Rafila, anunț apocaliptic. Ce se va întâmpla la mijlocul lunii decembrie

04.12.2020 | 07:57
Alexandru Rafila anunt apocaliptic Ce se va intampla la mijlocul lunii decembrie
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, nu dramatizează creșterea de cazuri COVID-19 din ultimele 24 de ore. Sursă foto: INQUAM Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Medicul Alexandru Rafila e convins că jumătatea lunii decembrie va înregistra un număr mare de cazuri Covid-19, pe lângă faptul că vor fi foarte multe decese.

Candidatul PSD pentru Camera Deputaților anunță că secțiile de ATI sunt blocate, în contextul în care numărul de teste este redus în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul României la OMS a remarcat cum Guvernul Orban a scăzut semnificativ testarea pentru ca numărul de infectări să fie mai mic înainte de alegeri.

„Eu observ că, de o săptămână, numărul de teste efectuat s-a redus cu 60%, am avut patru zile cu reducere de 60% a numărului de teste, implicit s-a redus şi numărul de cazuri, că sigur că dacă testezi mult mai puţin, ai şi mult mai puţine cazuri şi asistăm, pe de altă parte, la o blocare a activităţii în secţiile de terapie intensivă şi la un număr foarte mare de decese.

ADVERTISEMENT

Or, lucrurile astea se vor răzbuna, începând de săptămâna viitoare”, a declarat Rafila la Antena 3.

Rafila îl contrazice pe Ludovic Orban, cel care declarase că nu se pune problema unui lockdown total. „În funcţie de situaţia epidemiologică, luăm măsuri nemedicale mai stringente sau mai puţin stringente încât să ţinem situaţia sub control”, crede că ar fi fost o abordare mai fericită din partea lui Orban, explică Rafila.

ADVERTISEMENT

Rafila lasă să se înțeleagă că după 15 decembrie se va impune o carantinare totală a României, deși conducătorii se tem să vorbească despre acest lucru.

Dar având în vedere ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, eu mă aştept, să dea Dumnezeu să greşesc eu, ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale şi foarte multe decese, iar lucrul acesta, pentru orice guvern va fi după data de 15 decembrie, o să fie nevoie de anumite măsuri, care ar trebui în mod clar să fie în responsabilitatea celor care au hotărât această inacţiune. Nu știu dacă o să fie un dezastru, dar situația o să fie serioasă”, a completat Rafila.

ADVERTISEMENT