News

Alexandru Rafila, anunț cutremurător: ”Numărul românilor care s-au infectat se apropie de 2 milioane”

29.10.2020 | 21:51
Alexandru Rafila anunt cutremurator Numarul romanilor care sau infectat se apropie de 2 milioane
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care pandemia de Covid-19 face ravagii în România, medicul Alexandru Rafila face un anunț cutremurător și spune că numărul real al celor care au trecut prin boală se apropie de 2 milioane.

România are, în mod oficial, la această dată, 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus declarate de Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

În realitate, cifra este una mult mai mare, consideră președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, cel care afirmă că totalul conaționalilor infecți în ultimele luni este de ordinul milioanelor.

Alexandru Rafila anunță că aproape 2 milioane de români au fost infectați cu Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică anunța, la raportarea de joi, 29 octombrie, încă aproape 6.500 de noi infectări la 24 de ore, iar bilanțul total ajunge în zona a 230 de mii de cazuri în pandemie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și medic de renume, consideră că numărul real ar fi unul mult mai mare, chiar unul îngrijorător.

”Probabil că numărul de cetățeni români care s-au infectat până acum cu Covid-19 se apropie de 2 milioane. Vorbim de un procent de 10% din populație, iar acest lucru se va observa în viitor”, a afirmat medicul la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Același doctor Rafila afirma, pe 16 octombrie, că între numărul diagnosticat de cazuri și numărul persoanelor care au trecut prin boala Covid-19 există un raport de 1 la 10. ”Prin urmare, la 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate se îmbolnăvesc în România 40.000 de oameni”, a spus adăugat Rafila la acea dată.

Ce spune medicul Rafila de alegerile parlamentare

În ceea ce privește mult discutatul subiect al scrutinului electoral de pe 6 decembrie, medicul Alexandru Rafila, candidat din partea PSD pentru un mandat de deputat, consideră că votarea la alegerile parlamentare nu aduce riscuri suplimentare față de o activitate obișnuită.

ADVERTISEMENT

”Dacă discutăm de datele de acum da, s-ar putea organiza alegerile, pentru că alegerile propriu zise, deci procesul de votare, nu este neapărat un proces care să ducă la riscuri suplimentare, să spunem, faţă de o activitate obişnuită, cotidiană, nu asta este problema.

Problema este în zona procesului electoral şi procesului post-electoral, când oamenii iniţial ar trebui să interacţioneze, ar trebi să discute problemele legate de programele de guvernare, de soluţiile pe care le au partidele pentru diversele zone sociale sau economice şi lucru ăsta sigur că intensifică contactele şi aşa mai departe”, a declarat Alexandru Rafila pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT