News

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător despre numărul de cazuri din ATI: “Ce raportăm noi zilnic nu este real”

31.03.2021 | 22:31
Alexandru Rafila anunt ingrijorator despre numarul de cazuri din ATI Ce raportam noi zilnic nu este real
ADVERTISEMENT

Medicul Alexandru Rafila, deputat al Partidului Social Democrat, a oferit miercuri un anunț îngrijorător referitor la numărul de persoane nou-infectate cu noul coronavirus în România, în fiecare zi, declarând că: “ceea ce raportează România zilnic nu este real, situația din spitale ne arată altceva”.

În urmă cu câteva zile, medicul Rafila a explicat că România va ține sub control pandemia doar în momentul în care va reuși să vaccineze aproximativ 100.000 de persoane pe zi.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a comentat marți despre decizia de a închide magazinele la ora 18.00, spunând că este o decizie irațională.

Alexandru Rafila, anunț grav: “Numărul de cazuri zilnic nu este real”

“Noi aveam în secțiile ATI mai puțini pacienți în luna noiembrie, dar aveam 10.000 de cazuri pe zi. Asta înseamnă că în luna noiembrie lucrurile se desfășurau mai bine, în momentul de față se desfășoară foarte prost testarea. Repetăm acest lucru de luni de zile.

ADVERTISEMENT

Acest val trei ar putea să țină cam șase săptămâni, când sper să mergem pe un val descrescător. Noi aparent suntem pe un platou, la 6000-6500 cazuri raportate zilnic, dar vedem secțiile de terapie intensivă sunt din ce în ce mai pline. 

Țări care aveau situații similare cu a noastră, la ATI, raportau zilnic 18.000 de cazuri, nu 6000 de cazuri cum facem noi”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

ADVERTISEMENT

Rafila: “Guvernul ar trebui să facă suportabilă viața cetățenilor”

“Aici guvernul are o responsabilitate: să facă suportabilă viața cetățenilor și să ia măsurile cu cel mai mic impact posibil asupra cetățenilor care să țină epidemia sub control și să permită o funcționare a societății.

Dacă, în mod evident, Horeca nu a primit ajutoare, foarte multă lume este afectată și măcar trebuie încercat un model prin care aceste activități să poată fi ținute în funcțiune.

ADVERTISEMENT

Acest lucru, coroborat cu campania de comunicare lipsită de empatie și predictibilitate sunt motivele pentru care sunt mulți oameni pe străzi.

Nu ai decât o soluție, să găsești mijloacele prin care să îți iei populația parteneră în combaterea pandemiei și să poți reuși să continui anumite activități economice.

În momentul de față, îmi e foarte greu să fac o apreciere referitoare la durata valului al treilea. Numărul de cazuri noi nu corespunde cu ceea ce se întâmplă în spitale, aș putea să mă pronunț atunci când numărul de cazuri noi ar corespunde cu ceea ce văd eu în spitale”, a adăugat medicul Rafila.

Medicul a mai afirmat şi că la toamnă am putea obţine soluţia la revenirea la viaţa normală, dar totul ţine de succesul campaniei de imunizare.

“O soluţie legată de revenirea la o viaţă normală o putem obţine în toamnă, la sfârşitul lunii septembrie, octombrie, dacă campania de vaccinare va continua să funcţioneze bine din două puncte de vedere: primul, creşterea capacităţii de vaccinare la minim 100.000 de persoane pe zi inclusiv sâmbăta şi duminica (…) şi al doilea să avem aderenţa la vaccinare”, a spus medicul, la Prima Tv.

ADVERTISEMENT