News

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: ”Efectul căldurii asupra transmiterii Covid-19 este minimal”

19.06.2020 | 13:43
Alexandru Rafila anunt ingrijorator Efectul caldurii asupra transmiterii Covid19 este minimal
Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: ”Efectul căldurii asupra transmiterii Covid-19 este minimal”. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus, izbucnită în sezonul rece, părea a slăbi în intesitate odată cu venirea căldurii. Din păcate, asta a fost doar o iluzie și o speranță fără acoperire.

Specialiștii apreciază că virusul Covid-19 nu este stopat de temperaturile ridicate, iar dovadă în acest sens stau miile de cazuri zilnice din zonele calde.

ADVERTISEMENT

Medicul Alexandru Rafila infirmă toate teoriile privind efectul căldurii asupra coronavirus și spune că nimic nu a dovedit că maladia suferă de pe urma sezonului cald.

Alexandru Rafila avertizează: ”Efectul căldurii asupra transmiterii Covid-19 este minimal”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, o voce avizată în domeniul medical, face un anunț îngrijorător și spune că transmiterea Covid-19 pe timp de vară este aproape similară cu cea din timpul iernii.

ADVERTISEMENT

”Efectul temperaturilor ridicate asupra transmiterii Covid-19 este minimal. Vedem mii de cazuri în zone cu climă caldă, cum sunt Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și alte țări de din zone cu temperaturi mari.

În ultimele luni au existat tot felul de teorii conform căruia virusul își oprește capacitate de extindere după 10 săptămâni. S-au dovedit a fi toate fără fundament.

ADVERTISEMENT

Până acum, niciuna dintre aceste teorii nu are vreo acoperire din punct de vedere științific”, a spus dr. Rafila la Digi24.

Rafila: ”E important să respectăm măsurile de distanțare și de igienă”

Și Alexandru Rafila este îngrijorat de explozia numărului de cazuri noi de Covid-19 din ultima perioadă. În opinia acestuia, e important ca oamenii să respecte cu strictețe toate măsurile impuse de oficialii din Sănătate.

ADVERTISEMENT

”Riscul de apariție a cazurilor complicate crește dacă nu suntem atenți E important ce facem: controlăm pandemia sau lucrurile vor evolua către o direcție pe care nu ne-o dorim niciunul dintre noi.

Ne regăsim în fața unei probleme de sănătate publică și e important să incurajăm oamenii să respecte măsurile de protecție și de igienă

Acestea vor face diferența între o vară liniștiră și una agitată cu probleme mari în unitățile medicale și apariția de noi focare. Ne-am întors la o perioadă cu multe cazuri, la fel ca înainte de finalul stării de urgență”, a adăugat medicul pentru postul de știri citat.

ADVERTISEMENT