News

Alexandru Rafila anunță cum vor fi implementate măsurile de relaxare. Ce se va întâmpla cu virusul în vară

02.05.2020 | 12:44
Alexandru Rafila anunta cum vor fi implementate masurile de relaxare Ce se va intampla cu virusul in vara
Alexandru Rafila a reușit să strângă o avere impresionantă. Sursa foto - Inquam Photos / Ilona Andrei
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a anunțat cum vor fi implementate măsurile de relaxare în țara noastră după data de 15 mai, atunci când autoritățile au în plan ridicarea unor restricții.

Alexandru Rafila anunță cum vor fi implementate măsurile de relaxare. Ce se va întâmpla cu virusul în vară

Doctorul Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie, dar și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, a dezvăluit modul în care vor fi implementate măsurile de relaxare socială pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că nu toate regiunile din România vor beneficia de măsuri similare de ridicare a izolării. Există zone din țară cu focare active, iar acolo s-ar putea lua măsuri la nivel local.

”Rămâne să vedem dacă am atins sau nu punctul de maxim al epidemiei. Noi suntem în zona unui platou, cu 300-350 cazuri de zi.

ADVERTISEMENT

Apoi ar trebui să scădem. Oamenii trebuie să țină cont că măsurile de relaxare vor fi implementate progresiv.

Situația epidemiologică de la nivel local e foarte importantă. Pot apărea diferențe între regiuni, ele trebuie individualizate.

ADVERTISEMENT

Se pot lua măsuri la nivel local. Trebuie crescute și efectivele de mijloace de transport în comun.”, a spus doctorul la Realitatea Plus.

Avertismentul lui Alexandru Rafila: ”Nu suntem siguri că nu vom avea cazuri la vară”

Majoritatea se întreabă ce se va întâmpla în sezonul cald cu noul coronavirus. Există voci care spun că acesta va dispărea definitiv, altele că va continuă să provoace îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, Alexandru Rafila afirmă că nu există încă vreo dovadă care să ateste faptul că nu vor mai exista cazuri.

”Personalul medical este testat o dată la două săptămâni. Eu militez pentru spălatul pe mâini, caere e mult mai eficient decât purtatul mănușilor.

Nu avem nicio dovadă științifică care să ne spună că în vară nu vom mai avea cazuri de COVID-19.”, a adăugat Rafila pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT