News
notix pixel id

Alexandru Rafila, anunțul care sperie întreaga țară! „E posibil un alt val, în primăvară”

19.11.2020 | 14:33
Alexandru Rafila, anunțul care sperie întreaga țară! „E posibil un alt val, în primăvară”
Alexandru Rafila a acceptat să vorbească despre un al treilea val de coronavirus. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a făcut un anunț care sperie întreaga țară! Reprezentantul României la OMS susține că este foarte posibil să apară al treilea val de infectări cu noul coronavirus în lunile februarie-martie. 

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie spune că depinde de măsurile de sănătate publică şi de măsurile individuale de protecţie care vor fi luate dacă acest nou val va fi unul mai mare sau mai mic.

“Acest tip de infecţii virale, boli infecţioase cu transmitere pe cale respiratorie, evoluează în valuri, fie că discutăm de gripă, fie că discutăm despre infecţia cu noul coronavirus faţă de care nu avem imunitate.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, anunțul care sperie întreaga Românie

Există cam 90%, poate puţin sub 90%, din populaţia României care nu a trecut prin infecţie, deci masa receptivă e foarte mare.

Aşa că în mod natural se întâmplă un ciclu de progres al transmiterii şi de regres al transmiterii, generat pe de o parte de măsurile de sănătate publică, generat de măsurile pe care le ia fiecare individ, dar oamenii obosesc, măsurile de sănătate publică se relaxează şi există o astfel de evoluţie în valuri.

ADVERTISEMENT

Am văzut că după valul din primăvară urmează acesta al doilea, care tinde să atingă niveluri mult mai mari decât cel din primăvară, dar acest val a găsit sistemele de sănătate sau majoritatea sistemelor de sănătate mult mai bine pregătite.

Este foarte posibil să apară un alt val, probabil în lunile februarie-martie, dar rămâne de văzut dacă amplitudinea lui va fi mai mare sau mai mică. Aici cred că ar trebui să dăm răspunsuri”, a declarat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul României la OMS atrage atenția și spune că amplitudinea noului val va depinde foarte mult de modul în care autorităţile şi societatea gestionează prezentul.

În acest fel, lucrurile vor fi sau nu scăpate de sub control în România, din punct de vedere al sănătăţii şi al funcţionării societăţii în ansamblul ei.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri