News

Alexandru Rafila, avertisment dur în contextul pandemiei COVID-19! ”Al doilea val al virusului va veni în funcție de cum ne organizăm noi”

07.05.2020 | 23:24
Alexandru Rafila: Numărul de cazuri este mare pentru că suntem la 10-12 zile de la redeschiderea școlilor. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a transmis un avertisment dur în contextul pandemiei COVID-19! Medicul nu a ezitat și a afirmat că un al doilea val de coronavirus ar putea fi puternic dacă nu ne organizăm corect.

Alexandru Rafila, avertisment dur în contextul pandemiei COVID-19!

Președintele Societății Române de Microbiologie merge pe ideea că al doilea val vine în sezonul rece și spune că vara ar putea să mai încetinească din viteza de propagare.

ADVERTISEMENT

”Al doilea val al virusului va veni în funcție de cum ne organizăm noi. Dacă luăm măsurile corecte, al doilea val va veni mai târziu și va fi mai mic”, a declarat Alexandru Rafila.

”Al doilea val al virusului va veni în funcție de cum ne organizăm noi”

Rafila crede că după data de 15 mai, când se vor relaxa condițiile de deplasare, în România se va reveni încet-încet la normalitate.

ADVERTISEMENT

”Sper ca după 15 mai să fie o relaxare fără o continuare a infectărilor cu coronavirus. Cred că vom avea o vară liniștită. Cred că se va putea merge la mare”.

Sunt și câteva condiții pentru ca toate cele enumerate să fie îndeplinite. Alexandru Rafila recomandă continuarea respectării regulilor de igienă personală și de distanțare socială și după încheierea stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila mai spune că în această vară ne vom antrena, iar evenimentele publice vor fi cu putini oameni. ”Cred că cel mai important e să construim în această vară, dacă sperăm să  ajungem la valori mici ale numărului de cazuri noi, încât odată cu începerea activităţii în septembrie, în unităţile de învăţământ, să punem în practică un set de măsuri şi să antrenăm, pe de-o parte, cadrele didactice.

Pe de altă parte trebuie să informăm populaţia ca să îşi educe copiii, să  ne gândim puţin la modul în care putem să accesăm diverse spaţii unde au loc evenimente sociale care sigur, nu vor mai fi de amploarea celor cu care eram obişnuiţi, dar probabil că un număr mic de persoane vor putea accesa aceste avenimente sau aceste spaţii.

ADVERTISEMENT

Cred că o să trebuiască să facem un antrenament foarte serios în cursul verii şi chestiunea legată de concedii, sigur, cu toţi ne dorim, trebuie să găsim o soluţie să ne deconectăm de momentul acesta, dar nici să credem că lucrurile se vor schimba radical, cu 180 de grade, peste noapte sau cu data de exemplu de 15 mai şi dintr-o dată problema a dispărut din punct de vedere epidemiologic şi ne vom putea relua activitatea normală”, mai spune reprezentantul României la OMS.

 

 

 

ADVERTISEMENT