News

Alexandru Rafila, candidat la Primăria Capitalei? Victor Ponta: ”M-aș bucura”

23.07.2020 | 08:58
Alexandru Rafila candidat la Primaria Capitalei Victor Ponta Mas bucura
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, candidat la Primăria Capitalei? Iată o întrebare la care a oferit un răspuns indirect liderul Pro România, Victor Ponta.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, una dintre figurile emblematice din perioada pandemiei de Covid-19, ar putea face un pas important către politică.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, în spațiul public au apărut informații privind o posibilă candidatură a acestuia la postul suprem în Capitală, acela de primar general.

Va fi Alexandru Rafila candidat la Primăria Capitalei pe listele partidului lui Victor Ponta?

Medicul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie şi reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), are o imagine bună în România acestor zile și ar putea fi alegerea surpriză a lui Victor Ponta pentru a ocupa fotoliul pe care stă acum Gabriela Firea (PSD).

ADVERTISEMENT

Liderul Pro România a avut o reacție de ultim moment privindu-l pe Alexandru Rafila, despre care a spus că-l apreciază și s-ar bucura să-l aibă în echipa de candidați.

”Săptămâna viitoare o să ne anunțăm candidații la București şi în restul ţării. Am avut o discuție, azi, cu fostul meu coleg Robert Negoiță şi am discutat foarte multe despre ce putem face pentru Bucureşti ca să venim cu nişte oameni şi cu nişte proiecte de modernizare a Bucureştiului. O să prezentăm și persoanele, săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

”M-aş bucura (n.r. ca Alexandru Rafila să candideze pe listele Pro România), pentru că am o părere foarte bună despre domnia sa”, a spus Ponta la România TV.

Ponta dorește amânarea alegerilor

În ciuda faptului că are planuri privind echipa de candidați, Victor Ponta ar miza pe amânarea alegerilor din 27 septembrie. Președintele Pro România spune că a discutat despre acest subiect și cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, dar și cu alți lideri de partide.

ADVERTISEMENT

”Sunt 200.000 de oameni implicaţi în organizare. Noi, toţi, ne ducem la acei oameni. Cam care-s şansele să nu ne infectăm, dacă are unul singur COVID? Evident că s-ar impune amânarea alegerilor.

În momentul acesta am certitudinea că mă văd cu candidatul meu de la Baia Mare, după care mă văd cu cel de la Mangalia, după care fac o poză cu cel la Călăraşi, după care o poză cu cel de la Botoşani, domnule, dacă are unul? Ciolacu la fel se va vedea, Orban se va vedea la fel, Barna se va vedea la fel, gândiţi-vă că avem 3.200 de primării, cu 3.200 de candidaţi, cu şapte partide sau câte pun.

Avem de depus dosare. Şi eu mă uit şi zic: voi chiar vreţi să ne îmbolnăvim toţi?”, a declarat Victor Ponta, la TVR 1..

ADVERTISEMENT