News

Alexandru Rafila crede că România a trecut peste momentul dificil. Ce spune despre o nouă serie de măsuri de relaxare

26.05.2020 | 14:25
Alexandru Rafila crede ca Romania a trecut peste momentul dificil Ce spune despre o noua serie de masuri de relaxare
Președintele Asociației Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, crede că România a trecut cu bine peste momentul dificil reprezentat de prima etapă a măsurilor de relaxare. Sursă foto: INQUAM Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Președintele Asociației Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, crede că România a trecut cu bine peste momentul dificil reprezentat de prima etapă a măsurilor de relaxare.

Alexandru Rafila crede că România a trecut peste momentul dificil

Într-o intervenție la România TV, Alexandru Rafila a spus că a existat îngrijorări că numărul de infectări ar putea crește, dar România a a trecut peste momentul dificil și se poate gândi la alte măsuri de relaxare.

ADVERTISEMENT

”Ne situăm pe o pantă descendentă de două săptămâni. Avem între 150 și 210 cazuri zilnic. Din fericire s-a păstrat, deși a existat o îngrijorare foarte mare după 15 mai”, a declarat profesorul, conform stiripesurse.ro.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății este de părere că stabilizarea și chiar scăderea numărului de cazuri noi va face posibilă reluarea anumitor sectoare ale economiei.

ADVERTISEMENT

România a înregistrat 146 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

”Este o dată și 1 iunie când s-ar putea lua anumite măsuri pentru repornirea unor activități și mai apoi 15 iunie când se va lua un nou set de măsuri”, a continuat Alexandru Rafila.

O altă veste bună pe care aa dat-o președintele Asociației Române de Microbiologie este accea că nu există date care să arate un trend ascendent și astfel autoritățile pot trece la următoarele etape de relaxare a măsurilor.

ADVERTISEMENT

Ultima informare făcută marți la prânz de Grupul de Comunicare Strategică arată că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 146 de cazuri noi. Numărul total al infectărilor a ajuns la 18.429, air cel al morților este de 1.210.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că dacă se va menține trendul descendent în privința numărului de infecții din țara noastră, de la 1 iunie ar putea fi deschise terasele, iar de la 15 iunie o măsură similară ar urma să fie luată în cazul plajelor.

ADVERTISEMENT

În schimb, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan avertizează populația și spune că autoritățile pot dispune măsuri mai drastice dacă numărul focarelor va fi unul ridicat.

ADVERTISEMENT