News

Alexandru Rafila critică dur Ministerul Sănătății după tragedia la Victor Babeș. ”Nu există asumare”

12.04.2021 | 22:20
Alexandru Rafila critica dur Ministerul Sanatatii dupa tragedia la Victor Babes Nu exista asumare
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila reacționează dur la adresa Ministerului Sănătății după tragedia de la Victor Babeș. ”Niciun fel de organizare, planificare și asumare”, a spus medicul, într-o intervenție la TV.

Reprezenantul României la OMS a avut o primă reacție, în direct la România Tv, după tragedia care a zguduit România în această seară.

ADVERTISEMENT

Trei pacienți de la Terapie Intensivă au murit după ce au rămas fără oxigen într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Primarul Capitalei a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3.

Alexandru Rafila, reacție după tragedia de la Victor Babeș

„Noi am tot discutat legat de pregătirea spitalelor. Livrarea oxigenului trebuie redimensionată. Știți bine că s-a întâmplat nenorocirea de la Matei Balș.

ADVERTISEMENT

Sigur că acolo a fost o altă cauză. S-a discutat că nu există detectoare pentru oxigen. Acum apare o problemă cu sistemul de oxigen. Este o continuare la două probleme: niciun fel de organizare, planificare și nu există asumare.

A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor de oxigen. E o lipsă de funcționare. Ministerul Sănătății trebuia să facă în așa fel încât drama să nu se întâmple”, a spus Rafila, conform Realitatea.net.

ADVERTISEMENT

Tragedie la Victor Babeș

Luni, trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen în secția mobilă de ATI de la Spitalul Victor Babeș, în urma unui incident grav. Trei dintre cei opt pacienți internați în această unitate au decedat pe loc.

Foto: Inquam Photos/ George Călin
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului. Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile. Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis o primă reacție. Într-un comunicat, DSU a anunțat că este în desfășurare o anchetă.

ADVERTISEMENT

Cinci pacienți au fost transferați rapid

Din păcate, trei persoane au decedat, iar alți 5 pacienți au fost transferați. Unul a fost dus într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

ADVERTISEMENT