News

Alexandru Rafila, declarații despre succesul campaniei de vaccinare: “Sunt reticent”

21.04.2021 | 22:38
Alexandru Rafila declaratii despre succesul campaniei de vaccinare Sunt reticent
ADVERTISEMENT

Medicul Alexandru Rafila, membru PSD, a făcut miercuri o serie de declarații despre campania de vaccinare, analizând în ce măsură aceasta va avea succes, pentru a se atinge obiectivul stabilit referitor la numărul de persoane vaccinate până la debutul toamnei, declarând: “sunt reticent în acest moment”

Rafila a declarat în urmă cu câteva zile că soluția găsită de Ministrul Educației, de a oferi o lună de vacanță elevilor, este una de compromis, fiind una rezonabilă.

ADVERTISEMENT

În anumite județe, campania de vaccinare bate pasul pe loc, după cum arată datele furnizate de autorități, fiind mai multe locuri disponibile în platforma de vaccinare decât persoane înscrise pe listele de așteptare.

Medicul Rafila, declarații despre succesul campaniei de vaccinare: “În acest moment, sunt reticent”

“Eu vă spun cum s-ar putea organiza vaccinarea în mediul rural: de exemplu, caravanele astea au un anumit program, nu e niciun fel de problemă. Eu cred că cel mai important este exemplul personal: dacă sătenii văd că un preot se vaccinează, se vor vaccina și ei.

ADVERTISEMENT

Referitor la întrebările pe care le au, există medic de familie, există în caravana mobilă oameni care pot răspunde la întrebări, se găsesc soluții.

La țară, televiziunea este principalul mijloc de informare, iar aceasta ar putea să facă foarte multe lucruri, inclusiv prezentarea unor cazuri de persoane cunoscute în comunități care se vaccinează, asta e foarte important.

ADVERTISEMENT

La nivel de partid, aveți niște colegi care nu sunt în curentul dumneavoastră, zona rațională, de expertiză, aveți un grup care sunt vădit anti-vacciniști.

Sunt peste tot astfel de persoane, nu poți să crezi că un partid sau o organizație nu respectă structura de opinii a populației generale, eu vă asigur că există în toate partidele. Singura noastră șansă este să nu îi persiflăm, să le explicăm, să înțeleagă beneficiile vaccinării.

ADVERTISEMENT

Când marea majoritate a structurilor unui partid se vaccinează, vă asigur că numărul persoanele nevaccinate rămâne mic.

Trebuie mereu ca targetul campaniilor de informare să fie procentajul de 20-30% din populație care reprezintă categoria de “nehotărâți”, în campaniile trecute de vaccinare cam 60% dintre oameni vor să se vaccineze.

Cred că vom merge relativ bine cu vaccinarea până în vară și îmi este frică ca apoi vom avea o scădere. Suntem destul de rezervat în atingerea acestui obiectiv, voi contribui cât pot la atingerea acestui obiectiv.

În acest moment, sunt reticent. Dacă în cursul verii lucrurile vor arăta așa cum arată zilele acestea, avem o șansă să atingem această cifră la sfârșitul lunii septembrie”, a declarat Alexandru Rafila la B1TV.

ADVERTISEMENT