News

Ce spune Alexandru Rafila despre demisia de la Ministerul Sănătății, dacă certificatul verde nu va trece: „Ar fi o soluție onorabilă”. Update

Alexandru Rafila a vorbit despre posibilitatea de a-și da demisia de la Ministerul Sănătății, dacă certificatul verde nu va trece. Iată ce a spus acesta.
22.12.2021 | 08:50
Ce spune Alexandru Rafila despre demisia de la Ministerul Sanatatii daca certificatul verde nu va trece Ar fi o solutie onorabila Update
ADVERTISEMENT
22-12-2021
09:17

Alexandru Rafila ia în calcul demisia dacă certificatul verde nu va trece

Ministrul sănătății a explicat că, în cazul în care nu va fi acceptată angajarea răspunderii Guvernului pentru certificatul verde și acest document nu va fi adoptat, atunci ia în calcul demisia.

Astfel, Alexandru Rafila a precizat că este o soluție, deoarece el are o răspundere în fața românilor prin prisma funcției pe care o are.

Mai mult, el a precizat că demisia „ar fi o soluție onorabilă”.

În același timp, Alexandru Rafila a spus că premierul Ciucă este „un bun interlocutor pentru găsirea unei soluții”.

„E o întrebare foarte bună. Pot să fac acest lucru, pentru că am o răspundere profesională și morală pentru cetățenii României.

Și dacă se va tergiversa și repeta exercițiul de imagine politică din vară, în mod evident, ar fi o soluție onorabilă.

Îl cunosc pe domnul premier Ciucă, este un om serios și responsabil și un bun interlocutor pentru găsirea unei soluții de rezolvare rapidă a acestei situații”, a spus ministrul, la spotmedia.ro.

Alexandru Rafila a vorbit despre informațiile potrivit cărora el își va da demisia, în cazul în care certificatul verde Covid nu va trece.

Astfel, ministrul sănătății nu a confirmat, dar nici nu a infirmat faptul că este dispus să plece din fruntea Ministerului Sănătății, în cazul în care certificatul nu va trece mai departe.

ADVERTISEMENT

Rafila spune că dacă nu trece certificatul „avem cu toții o problemă”

Totuși, Alexandru Rafila a precizat că dacă certificatul verde Covid nu va trece, atunci „avem cu toții o problemă”.

De asemenea, el a precizat că măsuri vor fi luate atunci când nu va exista o responsabilitate pe această chestiune.

ADVERTISEMENT

În același timp, Alexandru Rafila a ținut să spună că partidul din care face parte și-a făcut datoria privind certificatul verde.

“Nu am anunțat pe nimeni de chestiunea asta. Eu am făcut un apel la responsabilitate. Vom discuta în momentul în care nu există această responsabilitate.

ADVERTISEMENT

Certificatul trebuie să treacă. Dacă nu trece certificatul verde, avem cu toții o problemă.

PSD și-a făcut datoria. Nu fac parte din echipa de conducere a coaliției”, a spus Alexandru Rafila.

Totodată, ministrul sănătății a ținut să ofere un răspuns pentru Florin Cîțu, care a spus că PSD a votat împotriva proiectului pentru certificatul Covid depus de PNL.

ADVERTISEMENT

„PSD nu trage de timp, din moment ce a făcut această propunere”, a mai ținut să precizeze Alexandru Rafila.

Ce prevede proiectul privind certificatul Covid

Proiectul privind introducerea certificatului verde, mai nou denumit certificatul Covid, pentru a-l diferenția de cel european (green pass), a fost unul intens dezbătut, motiv pentru care o lege în acest sens nu a fost adoptată nici până la acest moment.

Ministrul sănătății a precizat că noul document necesar va fi disponibil în cele trei variante pe care le cunoaștem deja, adică pentru cei vaccinați, vindecați sau testați contra Covid-19.

Totodată, ministrul a informat că s-a propus acordarea a 15 vouchere electronice care să acopere cheltuielile cu testarea pentru angajați.

„Prevede utilizarea unui certificat electronic Covid care are cele trei alternative disponibile, respectiv vaccinare, trecere prin infecție și testare.

Ca să nu creem o presiune foarte mare pe angajator și nici pe angajați, am propus acordarea acestui pachet de 15 vouchere electronice”, a mai informat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT