News

Alexandru Rafila, despre certificatul verde. Ce propune pentru a se introduce în sistemul medical

Alexandru Rafila, membru PSD, a vorbit miercuri la România TV despre certificatul verde, explicând ce propuneri are pentru a se putea utiliza acesta în rândul personalului medical.
03.11.2021 | 22:35
Alexandru Rafila despre certificatul verde Ce propune pentru a se introduce in sistemul medical
ADVERTISEMENT

Introducerea certificatului digital pentru personalul medical, dar și alte categorii profesionale a fost aprobată în urmă cu câteva zile de comisiile din Senat, dar a picat la vot, urmând ca proiectul legislativ să fie trimis la Camera Deputaților, care este for decizional în această problemă.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat marți că introducerea certificatului verde pentru anumite categorii profesionale a fost realizată cu succes în alte țări din Uniunea Europeană și că ar trebui să urmăm acest exemplu.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila explică cum s-ar putea introduce certificatul verde pentru personalul medical

“Certificatul verde în Camera Deputaților, va ajunge în forma lui inițială, pentru că a avut niște amendamente votate de către Comisia Sănătății din Senat.

Mai puțin, amendamentul propus de către PSD ca testele pentru personalul medica să fie decontate 60 de zile de către stat.

ADVERTISEMENT

Legea din Senat extindea diversele categorii care trebuiau să se vaccineze. dar crea niște mari discriminări și o să vă explic imediat.

Ce a fost la Senat era vorba despre certificatul verde profesional, nu are nicio legătură cu certificatul verde pe care ți-l cere să intri la un concert, la teatru.

ADVERTISEMENT

Percepția publică a fost că se referă la aprobarea națională a certificatului verde, ceea ce nu era adevărat.

E normal să te duci la spital și personalul medical să nu transmită boală și atunci trebuie să găsim o formă prin care oamenii care lucrează în sistemul de sănătate să își desfășoare activitatea mai departe.

ADVERTISEMENT

Cei care nu sunt vaccinați să se testeze și trebuie să lăsăm oamenii să se obișnuiască cu ideea și să o internalizeze.

În mod normal toată discuția despre certificatul verde nu trebuia purtată în vârful pandemiei, ce facem? Dăm afară câteva zeci de mii de oameni și pe cine punem în loc?

Celălalt certificat, pentru toată lumea, nu este în dezbatere, este vorba de o ordonanță de urgență care nu a ajuns încă la Parlament, discutăm despre lucruri diferite.

Eu văd lucrurile foarte partizane și pe mine m-au acuzat oamenii că sunt medic și că vreau să se infecteze oamenii în spitale. Nici vorbă, dar trebuie să găsim o formulă aplicabilă pentru toată lumea”, a declarat Alexandru Rafila la România TV.

ADVERTISEMENT