News

Alexandru Rafila, despre consultările de la Cotroceni: “Propunerea PSD de prim-ministru este una aplicabilă”

14.12.2020 | 21:43
Alexandru Rafila despre consultarile de la Cotroceni Propunerea PSD de primministru este una aplicabila
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a comentat negocierile care se poartă acum pentru formarea noului guvern, după ce noul Parlament va fi investit. Medicul spune că “propunerea PSD de prim-ministru este una aplicabilă în contextul crizei sanitare”.

Negocierile pentru formarea noului guvern sunt extrem de complicate în acest moment. După prima zi de consultări, președintele Iohannis a declarat că nu a găsit încă un candidat pentru a fi desemnat în poziția de prim-ministru.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a discutat și ea despre cum s-au derulat consultările de astăzi, accentuând faptul că președintele Klaus Iohannis nu a respins categoric propunerea PSD, în persoana lui Alexandru Rafila.

Rafila despre formarea noului guvern: “Propunerea PSD de prim-ministru este una aplicabilă”

“Eu cred că președintele ia în serios toate propunerile pentru că dânsul din cauza asta invită toate partidele la negocieri, iar faptul că nu a luat astăzi o decizie reflectă faptul că el așteaptă o soluție aplicabilă. Propunerea PSD este una aplicabilă într-o situație de criză și nu cred că este una atât de improbabilă.

ADVERTISEMENT

Această criză va continua cel puțin în cursul anului viitor până când criza de sănătate publică va fi învinsă, iar toate planurile pe care le avem, accesarea fondurilor europene, încurajarea mediului de afaceri, sprijinul populației, crearea de locuri de muncă, toate acestea se vor întâmplă când criza sanitară se oprește.

Până atunci se vorbește doar de o pregătire a acestora, nu de demararea lor, pentru că urmează ce se întâmplă și în alte țări, valul al treilea. Vedem că spitalele nu mai au paturi in zona de terapie intensivă, deci criza va afecta în continuare societatea și economia. 

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere cred că România trebuie să aibă un guvern stabil de la început, el trebuie investit cât mai repede, până la sfârșitul anului, pentru că acest guvern este în incapacitatea de a da ordonanțe de urgență, avem nevoie de un guvern stabil care să conducă această țară cât mai bine.

În acest context un guvern de uniune națională cred că poate fi mai reprezentativ și mai echilibrat încât să putem să traversăm această criză cu succes”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

ADVERTISEMENT

Rafila în dialog cu Allen Coliban: “Nu mi se pare amuzant să îți asumi o responsabilitate”

În cadrul emisiunii lui Cosmin Prelipceanu de luni, a participat la dialog și primarul Brașovului, Allen Coliban, membru al USR-PLUS.

“Mie îmi place acest dublu standard al judecatei logice invocat de Allen Coliban spunând că este foarte amuzat de poziția PSD că propune un guvern de uniune națională. Mie nu mi se pare amuzant să îți asumi o responsabilitate și nu cred că lucrurile astea trebuie luate în glumă. 

Vom depune candidaturi pentru ambele poziții, rămâne să vedem dacă această armonie a negocierilor invocată de PNL și USR-PLUS se va concretiza sau nu. Este o discuție prea lungă cât să fie una operațională cu soluții pentru guvernarea României.

Nu cred că PSD va avea candidați mai puțin buni decât cei pe care îi vor propune PNL și USR-PLUS. Opțiunea de a candida pentru președinția uneia dintre camere este una democratică și cu siguranță o vom face.

Așteptăm înțelegerile deschise oneste, transparente și informațiile pe care ni le vor furniza cei care discută despre un potențial guvern de centru-dreapta”, a adăugat Rafila.

ADVERTISEMENT