News

Alexandru Rafila despre Dacian Cioloș: “Aveți un mod de gândire nedemocratic”

02.12.2020 | 22:42
Alexandru Rafila despre Dacian Ciolos Aveti un mod de gandire nedemocratic
ADVERTISEMENT

În această seară a avut loc o dezbatere electorală, la Digi24, în care Alexandru Rafila, Dacian Cioloș, Victor Ponta, Robert Sighiartău, Eugen Tomac și Tanczos Barna au vorbit despre viziunile politice ale partidelor pe care le reprezintă. Alexandru Rafila a avut un atac dur la adresa lui Dacian Cioloș despre care spune că gândește nedemocratic.

Dezbaterea electorală s-a concentrat pe mai multe domenii esențiale pentru societatea românească: sănătate, economie, infrastructură și educație.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, cel care deschide lista PSD pentru Camera Deputaților la București a avut un schimb de replici destul de dur cu co-președintele alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș.

Rafila către Cioloș: “Gândiți nedemocratic”

Rafila a fost întrebat de co-președintele alianței USR-PLUS dacă dorește o depolitizare a sistemului de sănătate în special în rândul numirii managerilor de spitale.

ADVERTISEMENT

Candidatul PSD i-a răspuns că susține în totalitate un asemenea demers și a vrut să îl întrebe dacă alianța va susține o lege de acest tip în Parlamentul României.

“Ce v-a oprit (n. red. pe PSD) să faceți asta în ultimii 30 de ani?” l-a întrebat ulterior Dacian Cioloș pe Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Acesta a replicat spunând: “Am intrat în politică acum recent, dumneavoastră mă întrebați pe mine de ce a făcut partidul în trecut? Dacă dumnevaostră considerați că un partid nu poate progresa, aveți un mod de gândire nedemocratic”, a răspuns candidatul PSD.

Alexandru Rafila despre o posibilă carantină națională după alegeri: “Cine spune sigur că nu va exista, vorbește electoral”

Doctorul Rafila este extrem de activ la nivel politic în ultimele zile, în contextul în care alegerile parlamentare vor avea loc în această duminică.

ADVERTISEMENT

“Măsurile sunt cerute de situația epidemiologică. Cei care spun „nu vom introduce niciun fel de măsuri” o spun doar electoral, deoarece nu vom ști care este situația epidemiologică la nivelul lui decembrie. Mai mult, s-a testat puțin, ceea ce înseamnă că s-au identificat foarte puține cazuri, asta nu înseamnă că ele nu există.

Astăzi am avut de exemplu 200 de decese, în contextul în care am avut puține cazuri. Nivelul scăzut de testare ne poate pune la mijlocul lui decembrie într-o situație foarte dificilă, cu un număr crescut de persoane la ATI, multe decese și secții de terapie intensivă depășite.

Trebuie să ne revenim, să testăm pe toți pe cei care trebuie să îi testăm, să ne facem treabă și să reducem transmiterea. Ce se va întâmpla la jumătatea lunii decembrie va fi legat de lipsa de seriozitate în ceea ce privește anchetele epidemiologice și procedurile ce ar fi trebuit respectate”, a declarat Alexandru Rafila la România TV.

ADVERTISEMENT