News

Alexandru Rafila, despre medicamentul împotriva COVID-19 inventat de americani: „Din 113 persoane de la Terapie Intensivă, 111 s-au vindecat!”

17.04.2020 | 22:07
Alexandru Rafila despre medicamentul impotriva COVID19 inventat de americani Din 113 persoane de la Terapie Intensiva 111 sau vindecat
ADVERTISEMENT

Profesorul Alexandru Rafila a intrat în posesia unor documente care prezintă în detaliu noul medicament minune al americanilor, denumit Remdesivir. Conform microbiologului român, medicamentul a făcut minuni într-un spital din Chicago.

Alexandru Rafila, despre medicamentul minune Remdesivir

Rafila a dezvăluit că 111 persoane dintr-un total de 113 persoane intubate la Terapie Intensivă s-au vindecat miraculos. În aceste condiții, medicamentul are șanse mari să fie remediul pentru pandemia de coronavirus, în combinație cu un vaccin.

ADVERTISEMENT

„Azi noapte compania a dat publicității un studiu clinic, în care sunt înrolați 4000 de pacienți din diverse țări din lume. Majoritatea sunt cu forme grave, 2400 au forme grave, 1600 au forme medii. Rezultatele pe care le-a difuzat compania producătoare vin din primul lot din Chicago, din cei 113 pacienți cu forme grave, majoritatea intubați s-au vindecat 111 dintre ei.

După 2-3 doze de tratament, au putut să părăsească secțiile de Terapie Intensivă într-o stare de sănătate bună. E vorba de o moleculă eficace, la finalul studiului, sper să participăm și noi. Există un studiu coordonat de OMS, suntem într-o fază avansată să aplicăm cu succes, să putem avea acces la acest medicament inovativ. Sper de asemenea că la final de această perioadă, care nu e foarte îndepărtată, acest medicament să obțină aprobarea FDA, dar și din UE.

ADVERTISEMENT

Erau toți pacienți în stare gravă din Chicago, de unde și cele două decese. După două doze administrate din acest medicament pacienții nu au mai avut nevoie de ventilator, mi se pare un fapt remarcabil, discutăm despre primul medicament care are efect direct împotriva virusului. Împiedică multiplicarea virală, inhibă o enzimă, se numește ARN polimerază, prin inhibiția acestei enzime virusul nu mai e capabil să se multiplice, iar organismele de apărare îl elimină.

Discutăm despre medicament nou, probabil că va fi rezervat acelor pacienți cu forme grave. Din ce am văzut, 80% dintre forme sunt ușoare, trebuie să rezervi pentru categoriile la care există complicații grave.

ADVERTISEMENT

În primul rând e vorba de siguranță și de eficacitate. O problemă va fi legată de o producție limitată cel puțin la început, nu știu cum vor face autoritățile americane”, a explicat Rafila la Antena 3.

Universitatea din Medicină din Chicago a recrutat 125 de persoane, dintre care 113 cu boli severe, pentru cele două studii clinice. Toți pacienții au fost tratați cu perfuzii zilnice de Remdesivir. Dacă totul va decurge conform planului, coronavirus ar putea fi istorie în maximum un an.

ADVERTISEMENT