News

Alexandru Rafila, despre obligativitatea testării sau vaccinării: “Este nesănătoasă”

Alexandru Rafila a făcut noi declarații despre obligativitatea testării sau vaccinării.
16.09.2021 | 14:53
Alexandru Rafila despre obligativitatea testarii sau vaccinarii Este nesanatoasa
ADVERTISEMENT

Profesorul Alexandru Rafila a transmis că discuția despre obligativitatea ca oamenii să se testeze sau să se vaccineze împotriva noului coronavirus este una „nesănătoasă”.

Ce spune Alexandru Rafila despre obligativitatea testării sau vaccinării

El a precizat că atenția ar trebui să fie asupra certificatului verde, care există deja în mai multe țări europene. Ideea de obligativitate este una nocivă, a mai transmis Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Alexandru Rafila a precizat și faptul că certificatul verde oferă mai multe alternative, iar el nu are un acces coercitiv.

„Discuția legată de certificatul verde cred că ar trebui să fie o discuție care să convingă oamenii că este util, trebuie scoase accentele coercitive.

ADVERTISEMENT

Am început să discutăm despre testare și vaccinare obligatorie, nu. Trebuie să vorbim despre protejarea sănătății comunităților, cetățenilor și în acest scop avem acest certificat verde.

El oferă alternative: vaccinare, testare sau pentru persoanele care au trecut prin boală în ultimele 6 luni”, a precizat acesta.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, atac la dorința lui Nelu Tătaru de a face vaccinarea obligatorie

Astfel, Alexandru Rafila a spus că discuția despre obligativitatea testării sau chiar a vaccinării este una „nesănătoasă”, iar atenția ar trebui să fie asupra unor mijloace pentru a îi sprijni pe cetățeni să se testeze împotriva infecției cu noul coronavirus.

Totodată, Alexandru Rafila a atras atenția și asupra situației din școli și a precizat că acolo nu există un mecanism de testare a copiilor sau chiar a angajaților, fie ei profesori sau nu.

ADVERTISEMENT

Testarea nu este accesibilă, iar ea este posibil să se facă din buzunarul oamenilor, după cum declara chiar premierul Florin Cîțu.

„A genera o discuție legată de obligativitatea sau plata testării este nesănătoasă pentru că trebuie să lucrăm la accesibilitatea la testare neîngrădită, pentru toți cetățenii.

Facem un pachet de siguranță pentru sănătatea publică împotriva infecției cu noul coronavirus.

Dacă vaccinarea e accesibilă, testarea nu e accesibilă. Nu există o gândire în ceea ce privește accesului copiilor la testare, accesul persoanelor din școală care nu au fost vaccinate.

Întârzierea oferirii acestui pachet întregii populații, vaccinare-testare și scoaterea cuvintelor pedeapsă, obligativitate, coerciție, va fi cea care convinge cetățenii să se protejeze. Rezultatul va fi favorabil sănătății publice”, a mai precizat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT