News

Alexandru Rafila, despre revenirea la normal: “După 15 mai putem relaxa măsurile. În zone ca la Țăndărei nu vom face asta”

05.04.2020 | 15:53
Alexandru Rafila despre revenirea la normal Dupa 15 mai putem relaxa masurile In zone ca la Tandarei nu vom face asta
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că măsurile impuse de autorități ar putea fi diminuate abia după 15 mai, însă în anumite condiții.

Când vor renunța autoritățile la măsurile impuse din cauza coronavirusului

Alexandru Rafila a declarat, duminică, la Digi24, că măsurile impuse prin odonanțele militare ar putea fi relaxate după data de 15 mai, în funcție de evoluția numărului de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

“După 15 mai putem relaxa, dar doar în funcție de contextul local. Nu putem lua aceeași măsură pentru întreaga țară”,  a spus Rafila, la Digi24.

Cu toate acestea, președintele Societății Române de Microbiologie spune că în zonele în care oamenii nu vor respecta regulile și vor fi în continuare focare de infecție măsurile vor rămâne în vigoare până când se vor schimba lucrurile.

ADVERTISEMENT

“Dacă sunt zone, cum e Țăndărei, unde există încă iresponsabilitate din partea cetățenilor care se opun măsurilor, acolo nu se vor putea lua niciun fel de măsuri de relaxare”, precizează specialistul în microbiologie.

Alexandru Rafila spune că totul ține de evoluția cazurilor COVID-19

Alexandru Rafila susține că diminuarea restricțiilor de distanțare socială ține foarte mult de modul în care va evolua epidemia de coronavirus în România, precum și de respectarea măsurilor impuse de autorități, astfel că este posibil ca în viitor să vedem diferențe în funcție de fiecare judet sau regiune în parte.

ADVERTISEMENT

“Am dat o dată care ar putea fi un moment până la care să avem o scădere a numărului de cazuri mai multe zile, o săptămână, zece zile.

Dar măsurile la nivelul fiecărui oraș, județ, nu pot fi relaxate dacă acolo evoluează un focar care trebuie ținut sub control. Aceste măsuri trebuie luate în funcție de situația din fiecare zonă a acestei țări”, a mai spus Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT