News

Alexandru Rafila, despre tulpina Covid-19 din Marea Britanie: ”Nu au existat reinfectări cu noua mutație”

14.01.2021 | 17:25
Alexandru Rafila despre tulpina Covid19 din Marea Britanie Nu au existat reinfectari cu noua mutatie
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat, joi, că încă nu există date conform cărora noua tulpină Covid-19 a fost depistată în cazul unor reinfectări cu boala.

Medicul, ajuns între timp și deputat în Parlamentul României, subliniază faptul că succesul în lupta contra pandemiei depinde în mare măsură de imunizarea, prin vaccinare, a unei părți cât mai importante din populației.

ADVERTISEMENT

Tot azi, în ieșirea sa publică, Alexandru Rafila a reiterat ideea că școlile din țara noastră, în special cele primare, ar fi trebuit să rămână deschise în toată această perioadă a pandemiei.

Alexandru Rafila, despre tulpina Covid-19 din Marea Britanie: ”Nu au existat reinfectări nu noua mutație”

Reprezentantul României la OMS vine cu vești liniștitoare în ceea ce privește noua tulpină SARS-CoV-2 și spune că, deocamdată, nu au existat reinfecții cu această nouă mutație.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, reîmbolnăvirea cu Covid-19, acolo unde a fost depistată, a survenit din cauza lipsei anticorpilor, nu din cauza altui tip de coronavirus, cum este cel produs de noua mutație.

”Nu am văzut încă forme de reîmbolnăvire cu această nouă tulpină de Covid-19 apărută în Marea Britanie. Nu am văzut persoane care au trecut prin boală să se reinfecteze cu această nouă mutație”, a spus Dr. Rafila la Digi24.

ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie subliniază faptul că succesul campaniei de vaccinare va juca un rol important în lupta cu aceste noi mutații.

”Este foarte important să reușim imunizarea unei părți mai mari a populației în cel mai scurt timp. Cu cât virusul se va multiplica mai putin, cu atât apariția acestor mutații va fi mai mică”, a mai spus medicul.

ADVERTISEMENT

Rafila susține deschiderea școlilor

La fel ca în ultimele sale ieșiri publice din ultima perioadă, Alexandru Rafila a repetat din nou ideea că școlile din România nu trebuiau închise. În acest sens, acesta prezintă un studiu din Belgia care demonstrează faptul că profesorii nu iau boala de la copii.

”Situația epidemiologică în momentul închiderii școlilor nu era dramatică. Erau doar unele localități unde era situația mai gravă. Suntem pe ultimele locuri în UE, pe 23 cred în UE, la rata infectărilor. Școlile rămân deschis în țări unde este o incidență mai mare.

Școlile primare au rămas deschise în majoritatea țărilor din UE. Un studiu recent din Belgia indică faptul că școlile nu au avut impact negativ asupra evolutiei pandemiei.

În rândul cadrelor didactice, doar 1/5 cadre s-au îmbolnăvit de la copii. Restul, s-au îmbolnăvit de la situații care nu țineau de scoală”, a mai spus Alexandru Rafila pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT