News

Alexandru Rafila despre vaccinurile folosite în China: “Au o eficacitate de 50%”

19.01.2021 | 22:35
Alexandru Rafila despre vaccinurile folosite in China Au o eficacitate de 50
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, deputat din partea Partidului Social Democrat, a discutat despre vaccinurile care au fost autorizate de către Food Drug Association din Statele Unite ale Americii și Agenția Europeană a Medicamentului, dar și cele utilizate de către state precum China, Turcia sau Emiratele Arabe Unite. Acesta a spus despre cele din urmă că “au o eficacitate de 50%”.

Medicul Rafila a discutat și despre ancheta apărută în Norvegia care a stabilit că nu există o legătură între decesele înregistrate și vaccinul împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Deputatul a discutat acum câteva zile și despre imunitatea pe care o acordă vaccinurile autorizate de către Uniunea Europeană.

Alexandru Rafila, despre vaccinurile din China: “Au o eficiență de 50%”

“Vaccinul cu ARN mesager este unul inovativ, asta nu neagă nimeni, dar și celelelalte vaccinuri disponibile, cele clasice să zicem, care conțin deja antigene virale, nu au avut succes.

ADVERTISEMENT

Au o eficacitate de 50%, ați risca o vaccinare a României la scală largă cu un asemenea vaccin? (n. red. către doamna doctor Adina Alberts).

Vaccinurile de la Pfizer și Moderna au fost autorizate de cele mai prestigioase agenții din lume, FDA în SUA și Agenția Europeană a Medicamentului, acestea sunt datele pe care le am”, a declarat Rafila marți la Sinteza Zilei.

ADVERTISEMENT

Doctorul Rafila despre campania de vaccinare din Israel: “Autorițățile oferă în timp real toate datele companiei Pfizer”

“Vedeți că în Israel numărul de persoane vaccinate este foarte mare, peste 20% din populație, iar autoritățile Israelului oferă toate datele despre eventualele reacții adverse, chiar în corelație cu patologii.

Ei oferă toate datele companiei Pfizer într-un timp foarte scurt, ei practic au replicat studiul clinic de 40.000 de oameni făcut în SUA, deja există foarte multe date legate de reacții adverse, patologii și eficiență.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt studii care se numesc post-market, să știți că atunci când se aprobă un vaccin, autoritățile de reglementare din Europa și SUA merg inclusiv la fabrica care fac aceste vaccinuri.

Consider că nu s-a făcut o informare suficientă și eu sunt un promotor al informării. Vaccinurile care sunt autorizare și toate medicamentele nu sunt autorizare dacă reacțiile adverse care pun viața pacientului în pericol sunt chiar și puțin frecvente.

Haideți să facem o analogie cu rujeola, pojar să înțeleagă toată lumea. Riscul ca eu să am un deces dacă înregistrez acest vaccin este undeva între 1 la 500.000 și 1 milion. Dacă nu vaccinez copii, aceștia vor face rujeolă și riscul este să moară 1 la 1000, există o diferență semnificativă”, a adăugat deputatul PSD.

Doctorul Alexandru Rafila despre decesele din Norvegia: “O persoană foarte vârstnică cu afecțiuni nu ar trebui vaccinată”

“Eu pot să vă spun o concluzie personală, dar probabil este legată de beneficiile și riscurile vaccinării.

O persoană foarte vârstnică cu o serie de afecțiuni nu ar trebui probabil vaccinați, pentru că orice vaccin dă o reacție minimală la o persoană cu o stare de sănătate corespunzătoare. 

La o persoană extrem de fragilă, nu știu exact care este operaționalizarea clinică a acestei fragilități, probabil este mai bine să existe o rezervă legată de administrarea virusului”, a mai declarat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT