News

Alexandru Rafila dezvăluie cum se ia coronavirusul: ”Nu vreau să speriem lumea”

30.04.2020 | 07:32
Alexandru Rafila dezvaluie cum se ia coronavirusul Nu vreau sa speriem lumea
ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a dezvăluit cum a ajuns coronavirusul în Europa și care sunt modalitățile de transmitere.

Alexandru Rafila dezvăluie cum se ia coronavirusul

Într-o intervenție la Digi24, Alexandru Rafila a dezvăluit că noul tip de coronavirus a ajuns în Europa prin persoanele care sunt implicate în toate activitățile comerciale din nordul Italiei.

ADVERTISEMENT

”Lombardia este principalul hub comercial al Italiei. Acolo există o foarte mare circulație de mărfuri care provin din China, dar nu de la mărfuri, ci de la persoanele care erau implicate în toate activitățile astea comerciale…”, a declarat profesorul, conform dcnews.ro.

Medicul a ținut să amintească faptul că în Lombardia a fost un caz de pneumonie la începutul lunii ianuarie care inițial a avut cauză necunoscută până ce lumea l-a corelat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În Europa, virusul l-au adus comercianții

”Probabil, în Europa virusul a ajuns mai repede decât am înregistrat noi primul caz și a existat această circulație comunitară, în anumite zone”, a spus Alexandru Rafila.

Reprezentatul României la OMS a afirmat că regiunea Lodi din nordul Italiei este zona unde există cele mai mari depozite comerciale, unde există relații directe cu China și cu cetățeni chinezi.

ADVERTISEMENT

”Repet, nu mărfurile, ca să nu speriem lumea că de la mărfuri se transmit bolile. Persoanele care se ocupau de aceste mărfuri au adus, cel mai probabil, virusul în Europa”, a încheiat Rafila.

Profesorul a explicat că în cazul în care nu se va găsi foarte repede un vaccin virusul va deveni unul sezonier, la fel ca și cel gripal. El a precizat că o mare parte a populație a globului va trece prin boală.

ADVERTISEMENT

Doctorul Alexandru Rafila distruge mitul testării în masă a populației de coronavirus. Acesta spune că măsura nu are un corespondent în realitatea curentă, iar testele rapide au doar rolul de a produce confuzii și nu de a detecta persoanele bolnave.

ADVERTISEMENT