News

Alexandru Rafila, dezvăluire despre numărul mare de cazuri COVID-19: ”Este preocupant”

27.07.2020 | 09:42
Alexandru Rafila dezvaluire despre numarul mare de cazuri COVID19 Este preocupant
ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, trage un puternic semnal de alarmă legat de numărul mare de cazuri de persoane diagnosticate cu noul tip de coronavirus. Profesorul susține că rata de infectare este mult mai mare decât în perioada stării de urgență, lucru preocupant în clipa de față.

În plus, reprezentantul României la OMS a declarat într-o intervenție la Antena 3 că numărul de cazuri va crește dacă oamenii nu respectă măsurile de bază pentru a ține virusul la distanță. Alexandru Rafila avertizează că ne apropiem de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situație din Europa.

ADVERTISEMENT

Totodată, profesorul spune că procentul infectărilor la ora actuală este de 8-10%, în condițiile în care în perioada în care autoritățile au instituit starea de urgență era de 1,5%. Asta înseamnă că numărul de cazuri pozitive a crescut în mod alarmant în ultima perioadă.

Alexandru Rafila, semnal de alarmă legat de cazurile de coronavirus

De asemenea, Alexandru Rafila susține că s-a ajuns la un număr alarmant de cazuri pozitive COVID-19 și din cauza declarațiilor contradictorii care crează confuzie în rândul oamenilor. Acesta este și motivul pentru care numărul testelor a crescut la 22.000.

ADVERTISEMENT

„Declarațiile contradictorii în spațiul public creează confuzie și vom ajunge la o situație mult mai gravă decât până acum. Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3,76%. Să nu facem confuzie.

Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22 000 de teste. Multe țări au început să ceară teste, diferența rezultă din românii care călătoresc”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie, potrivit sursei citate mai devreme.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul României la OMS, despre numărul mare de cazuri COVID-19

Renumitul medic a mai precizat că procentul persoanelor pozitive la testul cu noul tip de coronavirus a crescut foarte mult în ultima perioadă, comparativ cu perioada în care țara noastră se afla în stare de urgență. Așa se face că numărul celor testați a crescut la 8-10%.

„Proporția este sub 1 la mie. Restul, în jur de o mie sunt din rândul celorlalte 12 000 de persoane care reprezintă pacienți simptomatici.

ADVERTISEMENT

Proporția este undeva intre 8 și 10 la suta, comparat cu starea de urgentam când era 1,5. Creștere foarte, foarte mare a procentelor pozitiv”, a completat Alexandru Rafila.

 

ADVERTISEMENT