News

Alexandru Rafila e pregătit să candideze la alegerile prezidențiale din 2024: ”Eu servesc partidul”

Alexandru Rafila e dispus să candideze la alegerile prezidențiale din partea Partidului Social Democrat, dacă situația o va cere în 2024, fiind apreciat de români.
24.08.2022 | 22:43
Alexandru Rafila e pregatit sa candideze la alegerile prezidentiale din 2024 Eu servesc partidul
Alexandru Rafila ar accepta să candideze la alegerile din 2024. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Actualul ministru al sănătății a anunțat că ”servește partidul” și e pregătit pentru o astfel de provocare, dacă colegii săi din PSD vor considera că este cel mai bun pentru această funcție.

Alexandru Rafila ar candida la alegerile prezidențiale

”Candidatura la prezidențiale din partea PSD, a spus foarte clar dl. președinte Ciolacu, va fi pe bază de competiție. Eu nu am în momentul de față un astfel de proiect. Rămâne de văzut care va fi decizia la nivel politic, eu servesc acest partid.

ADVERTISEMENT

Dacă PSD consideră că eu aș putea să fiu unul din candidații potențiali, nu am nicio problemă legat de o astfel de decizie, dar eu cred că trebuie să fim echilibrați, să lăsăm timpul să treacă”, a declarat Rafila, conform Antena 3.

Alexandru Rafila se bucură de cea mai mare încredere printre locuitorii Capitalei, însă nu crede că acest lucru are o relevanță aparte în 2022.

ADVERTISEMENT

”Sondajele astea vin, se schimbă, nu au niciun fel de relevanță, mai ales cu doi ani înainte de alegeri. Important este că fiecare dintre noi să ne facem datoria cât mai bine acolo unde lucrăm”, a completat Rafila.

Alexandru Rafila este unul dintre cei mai apreciați PSD-iști, însă ministrul a comis o gafă în urmă cu 3 săptămâni, care a fost taxată inclusiv de liderul Marcel Ciolacu. Rafila le ceruse oamenilor să meargă să ridice pastilele cu iod pregătite în caz de dezastru nuclear, însă a făcut-o pe un ton alarmist.

ADVERTISEMENT

„Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a fost declarația lui Rafila care a inflamat spiritele în România. Liderul Marcel Ciolacu îi cerea în acel moment să-și schimbe sfătuitorii.

În realitate, Alexandru Rafila încerca să-i responsabilizeze pe români să meargă la medicul de familie pentru a ridica o rețetă, pentru că pastilele cu iod stau degeaba în farmacii fără să fie ridicate de nimeni.

ADVERTISEMENT

”Există cerere mai mare, mai mică, Nu știu să vă spun. Dar acum, probabil că pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, e posibil ca cererea să crească. Dar medicii de familie trebuie să elibereze o prescriere celor care trebuie să primească iodura de potasiu”, completa Rafila.

ADVERTISEMENT