News

Alexandru Rafila face un anunţ îngrijorător: “400.000 de români au trecut prin coronavirus!” Ce se va întâmpla pe 15 mai

30.04.2020 | 23:41
Alexandru Rafila face un anunt ingrijorator 400000 de romani au trecut prin coronavirus Ce se va intampla pe 15 mai
Alexandru Rafila: Numărul de cazuri este mare pentru că suntem la 10-12 zile de la redeschiderea școlilor. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, consideră că 400.000 de români au contractat coronavirusul într-o formă sau alta.

Alexandru Rafila face un anunţ îngrijorător: “400.000 de români au trecut prin coronavirus!”

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că aproximativ 2% din populaţie a trecut prin coronavirus, conform unui calcul matematic aproximativ:

ADVERTISEMENT

“400.000 de români au trecut prin coronavirus, cel mult. Adică aproximativ 2% din populaţie. Este o speculaţie, un număr maxim”, a spus Alexandru Rafila la Marius Tucă Show.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susţine că este posibil ca vârful să fi fost atins, însă că autorităţile trebuie să fie în continuare atente: “Deocamdată suntem în zona de platou şi sperăm să mergem pe un trend descendent. Până acum am ajuns în vârf, dar nu trebuie să excludem o apariţie. S-ar putea să apară focare. 

ADVERTISEMENT

Recomandarea OMS de a monitoriza 14 zile probabil va fi o regulă generală. O să vedem pe intervale de 2 săptămâni cum se va dezvolta situaţia”, a susţinut reprezentantul României la OMS.

“Cred că dacă se deschid parcurile, se deschid şi cimitirele. Şi bisericile s-ar putea deschide”

Alexandru Rafila a vorbit şi ce se va întâmpla din momentul în care România va începe să relaxeze restricţiile: “Cred că din 15 mai se vor deschide alte magazine, nu va mai fi nevoie de declaraţie, cred că se vor deschide parcurile.

ADVERTISEMENT

Cred că începe şi zona economică să funcţioneze. Clădirile de birouri cred că se vor deschide. Întreprinderile industriale trebuie să repornească şi cred că şi activitatea agricolă. 

Sper că după 15 mai ai voie să mergi la cimitir. Cred că dacă se deschid parcurile, se deschid şi cimitirele. Şi bisericile s-ar putea deschide. Hotelurile se deschid şi probabil vor pune la dispoziţie un sistem de catering.  Eu sper să mergem în concediu”, a spus doctorul.

ADVERTISEMENT