News

Alexandru Rafila, ironic la adresa guvernului. “Florin Cîțu e despărțit de 36 de milioane de mici de atingerea țintei de vaccinare”

Alexandru Rafila crede că țintele asumate de guvern pentru campania de vaccinare nu vor fi atinse.
18.06.2021 | 18:11
Alexandru Rafila ironic la adresa guvernului Florin Citu e despartit de 36 de milioane de mici de atingerea tintei de vaccinare
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentant al României la OMS spune că actualul guvern a eșuat pe toate planurile cu campania de vaccinare. Acesta crede că cel mai probabil până la finalul anului nu vor fi mai mult de 7 milioane de români vaccinați.

Interesul românilor pentru vaccinare este în scădere. România a folosit până acum doar 60% dintre dozele de vaccin anti-COVID pe care le-a primit. Pentru luna iunie autoritățile au cerut mai puține doze de vaccin pentru ca serul să nu expire.

ADVERTISEMENT

De asemenea s-a anunțat că mai multe centre de vaccinare își vor suspenda activitatea.

Alexandru Rafila, ironic la adresa guvernului

Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, este nemulțumit de evoluția campaniei de vaccinare în România. Din ce în ce mai puțini români aleg să se imunizeze.  Deputatul PSD consideră că țintele asumate de Guvern în privința campaniei de vaccinare anti-COVID nu vor fi atinse. În plus a fost ironic și la adresa premierului Florin Cîțu.

“Am văzut declarații ale premierului care a spus că nu și-a asumat ținte, ci au fost doar discuții de principiu ‘Ce bine ar fi să…’. Întâi am aflat de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, după aceea de 10,4 milioane de persoane vaccinate în septembrie și tot ne-am învârtit în jurul unor cifre despre care aflăm acum că nu erau niște ținte și că scopul vaccinării era oprirea pandemiei.(…).

ADVERTISEMENT

Domnul Cîțu, ca să spunem așa, este un om norocos. Fără să reușească să atingă niciuna din țintele asumate a constatat că în România pandemia nu mai evoluează”, a declarat Rafila, într-o conferință de presă.

Rafila, despre campania de vaccinare din Piața Obor

În urmă cu o săptămână, cei care au mers să se vaccineze în Piața Obor au primit și mici gratis, așa că oamenii s-au așezat la coadă încă de dimineață. Imaginile au ajuns și în presa internațională.

ADVERTISEMENT

“Pe Florin Cîțu îl despart 36 de milioane de mici de atingerea acestui obiectiv (imunitate de turmă)”, a mai spus deputatul PSD.

Unde a greșit guvernul

Alexandru Rafila știe unde s-a greșit și nu exclude apariția unui nou val al epidemiei

“Aceasta flecăreală legata de vaccinare nu este un element de seriozitate. Daca din punct de vedere logistic, lucrurile nu pot fi reproșate. Domnul doctor Gheorghiță și-a făcut treaba. Din punct de vedere al organizării efective, de câștigare a populației, de informare lucrurile au fost ratate.

ADVERTISEMENT

Avem sub 15.000 persoane care se vaccinează zilnic cu doza unu. Dacă se menține trendul, până la finalul anului maxim 7 milioane se vor vaccina”, a declarat Rafila.

ADVERTISEMENT