News

Alexandru Rafila, mesaj ferm despre creșterea numărului de cazuri! „Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunţăm la comportamentul precaut”

13.06.2020 | 15:23
Alexandru Rafila explică de ce România nu poate produce medicamentul împotriva coronavirusului. Sursa foto: INQUAM Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a transmis un mesaj ferm despre creșterea numărului de cazuri de COVID-19! Șeful Societății Române de Microbiologie crede că deocamdată nu avem un motiv de panică, dar nici nu trebuie să renunțăm la precauții.

Alexandru Rafila, mesaj ferm despre creșterea numărului de cazuri!

Reprezentantul României la OMS atrage atenția și spune că pericolul nu a trecut. Rafila nu a ezitat și a făcut un apel la respectarea în continuare a măsurilor de igienă și distanțare socială.

ADVERTISEMENT

„Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunțăm la comportamentul precaut. Oamenii să se comporte cu grijă, cu precauție”, a declarat Alexandru Rafila sâmbătă, la Digi 24.

„Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunţăm la comportamentul precaut”

De altfel, Rafila a comentat cele mai recente date ale autorităţilor, care arată o nouă creştere a numărului de îmbolnăviri în România.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că în ultimele 24 de ore au fost confirmate nu mai puțin de 275 de noi cazuri. Acesta este cel mai mare bilanţ de mai bine de o lună.

Rafila crede că pericolul nu a trecut și face apel la respectarea în continuare a măsurilor de igienă și distanțare socială.

ADVERTISEMENT

„Nu avem motive să considerăm că nu mai sunt persoane care se pot îmbolnavi, pentru că un procent foarte mic din populație a trecut prin boală.

Cred că dacă ne comportăm cum trebuie nu vom avea niciun fel de problemă”, a mai arătat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

“Să nu dăm curs îndemnului de a nu respecta reguli. S-ar putea ca relaxarea să fie potențată de anumite mesaje transmise, că nu este o pandemie gravă, că virusul nu se mai transmite.

Ne uităm și la cifrele din alte țări, unde se înregistrează o creștere a numărului de cazuri, lângă noi, în Balcani – în Macedonia, în Bulgaria”, a dat Rafila exemple similare după relaxarea măsurilor de restricție.

 

ADVERTISEMENT