News

Alexandru Rafila, mesaj pentru nevaccinați! “E aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a transmis un mesaj pentru nevaccinați! Acesta a spus că este aproape imposibil să nu se infecteze cu noua tulpină COVID-19
23.01.2022 | 10:13
Alexandru Rafila mesaj pentru nevaccinati E aproape imposibil sa nu te infectezi cu Omicron
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila nu a ezitat o clipă și a afirmat că „este aproape imposibil” ca o persoană sănătoasă, care nu s-a vaccinat, să nu se infecteze cu tulpina Omicron.

Totul s-ar întâmpla din cauza gradului ridicat de transmisibilitate al acestei tulpini, una de care n-ai cum să te ferești.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, mesaj pentru cei nevaccinați!

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi.

Gândiţi-vă: se infectează persoane vaccinate şi o persoană nevaccinată, indiferent… Ce trebuie să înţelegeţi: noi nu am avut niciun fel de informaţie despre acest virus.

ADVERTISEMENT

El a venit pe un teren – că asta este problema acestui virus – un teren imunologic virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate.

Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit, aparent nu au făcut nimic sau a fost o chestiune tranzitorie, de câteva ore, trecerea lor prin infecţie, aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi, dacă se reîmbolnăvesc, o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc”, a afirmat Alexandru Rafila la Prima TV.

ADVERTISEMENT

Rafila susţine că se poate întâmpla ca o persoană nevaccinată să nu contracteze tulpina Omicron „doar în mici comunităţi izolate, care nu au avut contact cu acest virus”.

Alexandru Rafila a mai zis și că varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 devine dominantă în România, însă atrage atenţia asupra faptului că varianta Delta este încă prezentă şi continuă să provoace îmbolnăviri grave.

ADVERTISEMENT

Previziunile INSP arată că România ar putea ajunge la peste 70.000 de cazuri zilnic şi ar putea atinge capacitatea maximă de internare la ATI la începutul lunii viitoare, iar capacitatea maximă de internare pentru patologia COVID-19 între 8 şi 10 februarie.

“În ceea ce priveşte secvenţierile efectuate, tulpina Omicron devine dominantă şi dintre secvenţieri 75% sunt cu varianta Omicron, dar există încă şi varianta Delta. Să ştiţi că noi avem cazurile grave, cazurile din ATI, în momentul de faţă, în general cu varianta Delta.

Pe măsură de varianta Delta va dispărea din circulaţie datorită concurenţei cu varianta Omicron care se transmite mult mai rapid, e posibil că avem o evoluţie mai favorabilă, nu neapărat favorabilă, pentru că şi varianta Omicron poate produce la anumite categorii de persoane situaţii dificile din punct de vedere al sănătăţii”, a mai spus Rafila.

ADVERTISEMENT