News

Alexandru Rafila, mesaj pozitiv după recordul de vaccinări: „Putem obține imunitatea colectivă la finalul anului”

Specialistul a avut un mesaj pozitiv după ce în țară s-a stabilit un record de vaccinări.
26.10.2021 | 09:14
Alexandru Rafila mesaj pozitiv dupa recordul de vaccinari Putem obtine imunitatea colectiva la finalul anului
ADVERTISEMENT

Medicul a precizat faptul că vom putea atinge imunitatea colectivă chiar în jur de două luni, dacă oamenii vor continua să se vaccineze în același ritm.

Alexandru Rafila crede că putem ajunge la imunitate colectivă în două luni

Luni, în țara noastră a fost înregistrat un record în ceea ce privește vaccinările, avânt pe care deputatul PSD îl susține.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, el a informat că România poate ajunge la imunitatea colectivă până la finalul anului 2021 dacă se menține același ritm alert de imunizări împotriva coronavirusului.

Dacă vaccinarea continuă, atunci România va avea circa 70% din populație vaccinată până la jumătatea lunii decembrie.

ADVERTISEMENT

Vorbim mai exact despre un număr de circa trei sau patru milioane de oameni care pot fi imunizați.

Mesajul lui Alexandru Rafila. Ce spune specialistul

Mai mult, punând în schemă și persoanele care au trecut prin boală și au anticorpi, putem atinge chiar mai mult de un procent de 70% al imunității colective.

„Dacă elanul ăsta legat de vaccinare reușește să ne țină până la jumătatea lunii decembrie, să putem să vaccinăm încă 3-4 miloane de persoane, plus cei care au trecut prin infecție (există un raport de 1 la 5 între cazurile diagnosticate și cele nediagnosticate, care fac forme ușoare), o să ajungem probabil, spre sfârșitul acestui an, dacă ne ținem serios de treabă, undeva aproape de imunitatea colectivă, în jur de 70% poate și mai mult”, a spus medicul la Antena 3.

ADVERTISEMENT

După ce acest lucru va avea loc, putem vorbi de o revenire la normalitate, chiar dacă vor exista chiar și valurile cinci și șase și se vor înregistra multe cazuri zilnice de infectare.

Nu vom mai avea totuși parte de atât de multe decese și nici de un colaps al sistemului medical, care este greu pus la încercare în aceste momente.

ADVERTISEMENT

De altfel, același lucru se întâmplă și în statele UE care au reușit să atingă imunitate colectivă.

„Și atunci discutăm de revenirea la normalitate, de un număr de cazuri care poate să crească în valurile 5 și 6, dar care nu pun probleme sistemului de sănătate, care permit desfășurarea activităților economice, așa cum se întâmplă în toate țările din UE care au atins acest prag de imunitate colectivă.”, a precizat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT