News

Alexandru Rafila, noi explicaţii despre coronavirus: “Faptul că cineva a fost la distanță nu înseamnă că persoana a fost expusă”

09.06.2020 | 12:06
Alexandru Rafila noi explicatii despre coronavirus Faptul ca cineva a fost la distanta nu inseamna ca persoana a fost expusa
Alexandru Rafila, noi explicaţii despre coronavirus: "Faptul că cineva a fost la distanță nu înseamnă că persoana a fost expusă". Sursa: INQUAM Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Profesorul Alexandru Rafila a spus că, referitor la cazul elevului de clasa a VIII-a depistat cu coronavirus, că se va face o anchetă epidemiologică pentru a fi identificați contacții apropiați. 

Alexandru Rafila, noi explicaţii despre coronavirus: “Faptul că cineva a fost la distanță nu înseamnă că persoana a fost expusă”

Rafila a subliniat că dacă cineva a fost la distanță nu înseamnă că a fost și expus la noul coronavirus:

ADVERTISEMENT

“Trebuie făcută ancheta epidemiologică. Trebuie identificați contacții apropiați, cei cu care a interacționat o perioadă mai lungă de timp. Trebuie monitorizați două săptămâni, dacă apar simptome vor fi îndrumați spre un spital de boli infecțioase.

Depinde ce înseamnă contact apropiat. Faptul că cineva a fost la distanță nu înseamnă că persoana a fost expusă. În afara măsurilor igienice, probabil activitatea va fi întreruptă 24 de ore, se va face monitorizarea tuturor contacților apropiați”, a declarat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

“Iniţial a fost testată bunica copilului, care trebuia să îşi facă o operaţie. A fost testată pozitivă, ulterior a fost testată toată familia”

Elevul a fost la pregătirea pentru  Evaluarea Națională săptămâna trecută, miercuri și joi.

Miercuri, bunica sa a fost testată pentru că urma să facă o operație și a fost depistată pozitiv. Ulterior, a fost testată toată familia.

ADVERTISEMENT

„Iniţial a fost testată bunica copilului, care trebuia să îşi facă o operaţie. A fost testată pozitivă, ulterior a fost testată toată familia, inclusiv elevul de clasa a 8-a, găsit şi el pozitiv.

El a fost două zile la pregătire, la şcoală”, a declarat presei Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, pentru Mediafax.

ADVERTISEMENT

De la începutul lunii iunie, elevii din clasele terminale: a VIII-a și a XII-a vin la școală pentru a participa la pregătirile pentru Evaluările Naționale și examenul de  Bacalaureat.

ADVERTISEMENT