News

Alexandru Rafila nu dramatizează creșterea de cazuri COVID-19: ”În următoarele două zile vom putea să vedem care este trendul”

05.06.2020 | 12:53
Alexandru Rafila nu dramatizeaza cresterea de cazuri COVID19 In urmatoarele doua zile vom putea sa vedem care este trendul
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, nu dramatizează creșterea de cazuri COVID-19 din ultimele 24 de ore. Sursă foto: INQUAM Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, nu dramatizează creșterea de cazuri COVID-19 din ultimele 24 de ore.

Alexandru Rafila nu dramatizează creșterea de cazuri COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că numărul noi de cazuri s-a dublar, dar Alexandru Rafila a spus că această creștere nu este îngrijorătoare în contextul în care nu se va permanentiza.

ADVERTISEMENT

”Astăzi și mâine vom putea să vedem care este trendul și atunci putem să facem comentarii despre evoluția pandemiei în România”, a declarat Rafila la Digi24.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a precizat că această creștere este semnificativă, dar rămâne de văzut pe viitor dacă este vorba de un trend crescător, ceea ce ar fi îngrijorător.

ADVERTISEMENT

Situația este îngrijorătoare dacă această creștere este la nivel național

”Dacă discutăm de focare, adică un număr mai mare de cazuri concentrate în două, trei locuri, discutăm de o repartiție uniformă de cazuri noi, se pot lua măsuri de localizare și de închidere a acestor focare”, a spus profesorul.

În schimb Alexandru Rafila a menționat că dacă este vorba despre o creștere la nivel național, situația este mai îngijorătoare pentru că arată o relaxare a oamenilor după trecerea la starea de alertă.

ADVERTISEMENT

”Sunt relevante aceste trei zile pentru că arată de fapt situația de miercuri, joi și vineri, pentru că întotdeauna raportarea se face cu o zi în urmă”, a afirmat medicul.

Profesorul Alexandru Rafila i-a asigurat pe români că nu există niciun risc dacă vor să meargă în vacanțe în Grecia și Bulgaria, dar le-a recomandat să folosească mașinile personale.

ADVERTISEMENT

Medicul Alexandru Rafila recunoaște că infecția cu COVID-19 putea fi controlată mai bine la nivel mondial. Acesta semnalează o eroare de comunicare în acest sens pe axa China – OMS.

ADVERTISEMENT