ADVERTISEMENT
News

Alexandru Rafila, optimist cu privire la alegeri. Ce spune acesta despre organizarea în condiții sigure

Autor: Ana Mirea | 27.10.2020 | 23:02
Alexandru Rafila, optimist cu privire la alegeri. Ce spune acesta despre organizarea în condiții sigure
Alexandru Rafila, optimist în privința organizării alegerilor. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Medicul Alexandru Rafila consideră că la nivelul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe care România îl înregistrează în prezent este posibilă organizarea alegerilor parlamentare, turul de scrutin neaducând „riscuri suplimentare față de o activitate obișnuită”.

ADVERTISEMENT

Acesta candidează pentru un mandat în Camera Deputaților din partea PSD la alegerile din 6 decembrie.

Medicul se arată optimist în privința alegerilor, conform ziare.com.

Alexandru Rafila: „Procesul de votare nu este neapărat un proces care să ducă la riscuri suplimentare”

„Dacă discutăm de datele de acum da, s-ar putea organiza alegerile, pentru că alegerile propriu zise, deci procesul de votare, nu este neapărat un proces care să duca la riscuri suplimentare, să spunem, față de o activitate obișnuită, cotidiană, nu asta este problema. Problema este în zona procesului electoral și procesului post-electoral, când oamenii inițial ar trebui să interacționeze, ar trebui să discute problemele legate de programele de guvernare, de soluțiile pe care le au partidele pentru diversele zone sociale sau economice și lucru ăsta sigur că intensifica contactele și așa mai departe”, a afirmat Alexandru Rafila, marți seara, într-o emisiune la TVR.

ADVERTISEMENT

El a invocat adunările publice de după alegerile locale afirmând că, alături de campanie, acestea au „un impact” asupra sănătății publice.

„Avem și elementul legat de semnificația alegerilor, pentru că alegerile sunt un mecanism democratic, care trebuie să determine, să încurajeze oamenii să participe la vot, or asta cred că este principala problema, hotărârea cetățenilor de a participa fără temeri, fără rețineri la procesul electoral”, a adăugat Rafila.

Marcel Ciolacu a declarat joi că România nu e pregătită să intre în campanie electorală în două săptămâni, în contextul creșterii zilnice a numărului de infectări cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În data de 15 octombrie, Marcel Ciolacu a declarat că atributul organizării alegerilor revine Guvernului și mai nou și președintelui Klaus Iohannis care vrea acest scrutin pe 6 decembrie, pentru a avea un Parlament legitim.

„Nu poți să discuți despre un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru ca nu vine lumea la vot”, a mai declarat liderul PSD.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT