News

Alexandru Rafila, previziune sumbră după recordul de cazuri. Câte infectări sunt așteptate în România

03.10.2020 | 12:11
Alexandru Rafila, previziune sumbră după recordul de cazuri. Câte infectări sunt așteptate în România
Alexandru Rafila, previziune sumbră după recordul de cazuri. Câte infectări sunt așteptate în România. Sursa foto: revistagalenus.ro
ADVERTISEMENT

Medicul Alexandru Rafila face o previziune sumbră după intensificarea pandemiei de Covid-19 din România ultimelor săptămâni.

Țara noastră a traversat, pe 2 octombrie, cea mai dificilă zi de la startul crizei sanitare în ceea ce privește numărul cazurilor de coronavirus raportate în 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Vineri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 2.343 de noi contaminări, ceea ce reprezintă un nou record. Dr. Rafila avertizează asupra faptului că trendul ascendent va continua.

Alexandru Rafila, previziune după recordul de cazuri de Covid-19 din România

La scurt timp după anunțarea noului raport de către INSP, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit despre numărul mare de infectări raportat zilnic.

ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie afirmă că speră să fie un val care să se încheie la un moment dat, altfel putem să vedem o creștere care să ne pună probleme.

Dr. Rafila e realist și dezvăluie că numărul cazurilor zilnice va fi în creștere. Astfel, el spune că s-ar putea lua în discuție două scenarii: o stabilizare la 2.500 – 2.700 de cazuri sau o creștere care să pună probleme.

”Sper să fie un val care se va încheia la un moment dat. Dacă nu se va întâmpla așa, atunci putem să vedem o creștere care să ne pună probleme.

ADVERTISEMENT

Și atunci aș lua două scenarii în discuție. Dacă situația se stabilizează, să zicem pe la 2.500, 2.700 de cazuri, sau, dacă situația nu se stabilizează și lucrurile merg în continuare prost în următoarele săptămâni.”, a spus Rafila la Digi24.

Rafila: ”Creșterea din ultimele zile, efectul deschiderii școlilor”

Pe 14 septembrie, noul an școlar 2020-2021 a debutat în România, iar autoritățile au avertizat că numărul cazurilor de Covid-19 din zilele următoare evenimentului va fi în creștere.

În ceea ce-l privește, medicul Alexandru Rafila pune creșterea infectărilor din ultimele zile pe seama tuturor evenimentelor legate de activitate școlară de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

”Am o speranță mai degrabă a mea, decât bazată pe elemente suficient de concrete, că această creștere de 2.000, 2.300 de cazuri reprezintă practic efectul redeschiderii școlilor, nu pentru că școlile în sine sunt afectate, ci pentru faptul că odată cu deschiderea școlii o mulțime de alte activități au început să devină tot mai intense, mai aglomerate – transportul s-a aglomerat, cumpărăturile, cadrele didactice care se deplasează, părinții care își duc copiii la școală.

Sunt foarte multe lucruri care sunt conexate cu deschiderea școlii. Asta este legătura – se intensifică activitățile, crește transmisibilitatea.”, a mai spus meciul la postul de știri citat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri