ADVERTISEMENT
News

Alexandru Rafila, probleme de respirație la sediul PSD. Acesta a acuzat ”o lipsă de aer”

Autor: Ana Mirea | 27.10.2020 | 21:07
Alexandru Rafila, probleme de respirație la sediul PSD. Acesta a acuzat ”o lipsă de aer”
Rafila, probleme vizibile de respirație la prezentarea planului PSD împotriva coronavirusului. Sursa foto - captură Digi 24

Alexandru Rafila a avut marți, la prezentarea planului PSD pentru combaterea epidemiei de coronavirus, probleme vizibile de respirație.

ADVERTISEMENT

Acesta vorbea greu, conform mediafax.ro.

Rafila a propus testarea tuturor persoanelor din zone cu rată mare de infectare.

Alexandru Rafila a spus că are „o lipsă de aer”

Alexandru Rafila a vorbit pe tot parcursul conferinței de presă cu masca de protecție care îi acoperea gura și nasul.

Reprezentantul României la OMS vorbea greu și a spus că are „o lipsă de aer”.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, care deschide lista PSD București pentru Camera Deputaților, a prezentat marți planul elaborat de partid pentru combaterea epidemiei de Covid-19.

Printre măsuri se numără și testarea tuturor persoanelor din zonele cu rată mare de infectări.

Potrivit documentului se are în vedere „testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidență ridicat”.

ADVERTISEMENT

”Astfel sunt identificate cazurile pre-simptomatice și asimptomatice și se întrerup lanțurile de transmitere prin izolarea promptă a persoanelor infectate”, se menționează în document.

PSD vizează de asemenea dezvoltarea unei aplicații informatice care să permită oricui să beneficieze de testare, la nevoie, în cazul în care consideră că este în risc de infecție.

ADVERTISEMENT

Social-democrații vor să încurajeze producția de medicamente autohtone și de dispozitive medicale necesare pentru diagnosticarea și tratamentul de coronavirus.

De asemenea, potrivit documentului, PSD propune restructurarea de urgență a Direcțiilor de Sănătate Publică prin constituirea structurii operative de intervenție în sănătatea publică, coordonată de Institutul Național de Sănătate Publică, reorganizarea spitalelor generale, amenajarea de circuite dedicate și paturi pentru pacienții de coronavirus, inclusiv pentru terapie intensivă, precum și asigurarea asistenței medicale de rutină pentru pacienții cu boli cronice sau acute, acces fără întârziere la serviciile de sănătate în timpul pandemiei, prin testare rapidă la internare ori prezentare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT