News

Alexandru Rafila: ”Proporţia de persoane internate faţă de cele diagnosticate, 4,5%”

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spune că proporţia de persoane internate, comparativ cu cele infectate, a fost luni de 4,5% și că, probabil, cea mai mare din luna ianuarie.
31.01.2022 | 22:58
Alexandru Rafila Proportia de persoane internate fata de cele diagnosticate 45
ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății a mai precizat că la secția de Terapie Intensivă nu s-a produs o situație similară și nu crede că în următoarea perioadă numărul de cazuri de infectări zilnice ar putea depăși cu mult 40.000 noi îmbolnăviri.

”Astăzi proporţia de persoane internate faţă de numărul de persoane diagnosticate a fost probabil cea mai mare din ultima lună – 4,5%. Deci, 900 pentru circa 20.000 de cazuri de îmbolnăvire, faţă de 2-2,5% în perioada anterioară. (…)

ADVERTISEMENT

Dacă vă uitaţi la terapie intensivă, nu s-a întâmplat acelaşi fenomen, pentru că a fost mai mică creşterea. Au fost puţin peste 40 de cazuri înregistrate, cred, în secţiile de terapie intensivă” a declarat Alexandru Rafila într-o conferință de presă de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Alexandru Rafila: ”Dacă vom rămâne în zona 40.000 de cazuri, ne putem aștepta la o încetinire”

De altfel, ministrul sănătății este de părere că dacă am rămâne în zona celor 40.000 de îmbolnăviri zilnice, atunci ne putem gândi la încetinirea creșterii cifrelor.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că nu vom depăşi cu mult 40.000 de cazuri. Să sperăm că eu o să am dreptate şi nu vor fi mai multe cazuri. Cel mai mult m-aş bucura să greşesc şi să fie mai puţine cazuri decât 40.000. (…)

Dacă vom rămâne în zona 40.000 de cazuri, atunci putem să ne gândim şi la încetinirea creşterii”, a mai spus Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Când ar putea scădea, din nou, numărul persoanelor depistate pozitiv

În intervalul 10-15 februarie, țara noastră ar putea fi, din nou, pe un trend descendent al infectărilor, a mai preconizat ministrul sănătății.

”Dar nu s-a rezolvat problema, pentru că o creştere mare a numărului de cazuri duce şi la un soi de ecou. Ecou înseamnă multe cazuri la ATI, multe decese.

ADVERTISEMENT

Vă spuneam că avem o lună în faţă în care trebuie să ne concentrăm cu toţii încât să tratăm pacienţii, să prevenim îmbolnăvirile şi să acordăm întreaga susţinere populaţiei din ţară, a mai subliniat Alexandru Rafila.

Toate aceste declarații ale ministrului sănătății vin după ce luni, 31 ianuarie 2022, s-au raportat alte zeci de mii de infectări cu Covid-19: 20.131 persoane depistate pozitiv.

S-au mai comunicat 41 de decese, iar referitor la internările totale din spitalele suport Covid, s-au înregistrat 9.781, ”cu 901 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 903 persoane, cu 42 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 903 pacienți internați la ATI, 763 sunt nevaccinați”, potrivit GCS.

Din totalul românilor internați, 881 sunt copii, dintre care 861 în secții și 20 la ATI.

ADVERTISEMENT