News

Alexandru Rafila, propunere pentru evitarea răspândirii COVID-19! Instituțiile să își cumpere termometre de măsurat la distanță

28.04.2020 | 21:50
Alexandru Rafila propunere pentru evitarea raspandirii COVID19 Institutiile sa isi cumpere termometre de masurat la distanta
Alexandru Rafila, adept al redeschiderii teraselor: ”Am văzut grupuri de 10, 12 oameni care beau suc pe capota mașinii” Sursa: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila este reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății. Medicul a anunțat că măsurile se vor relaxa progresiv și a recomandat instituțiilor să își cumpere termometre de măsurat temperatura la distanță. 

Alexandru Rafila, propunere pentru evitarea răspândirii COVID-19: “Măsurile să se relaxeze progresiv”

Președintele Societății Române de Microbiologie a declarat că situația trebuie evaluată din două în două săptămâni și restricțiile să fie ridicate progresiv:

ADVERTISEMENT

”La un interval de două săptămâni să fie evaluată situaţia epidemiologică şi să poată să relaxeze progresiv, începând cu accesul la anumite tipuri de servicii, continuând cu posibilitatea de a călători în ţară şi aşa mai departe”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

“Fiecare instituţie poate procura termometre din astea de măsurat temperatura de la distanţă”

Alexandru Rafila consideră că instituțiile ar trebuie să își cumpere termoscannere, dar și termometre de măsurat temperatura la distanță pentru a se putea depista mai ușor persoanele care sunt bolnave:

ADVERTISEMENT

”Termoscannere, da, pentru locurile unde sunt mulţi oameni, dar sunt convins că la intrarea în instituţii, acolo unde nu sunt disponibile, fiecare instituţie poate procura termometre din astea de măsurat temperatura de la distanţă şi nu reprezintă o problemă.

Sunt foarte accesibile, se pot utiliza la şcoli, în alte tipuri de spaţii şi oferă siguranţă că nu intră persoane bolnave în aceste spaţii şi dacă sunt bolnave, sunt trimise spre unităţi medicale”, a spus Rafila.

ADVERTISEMENT

“Cred că o să trebuiască să facem un antrenament foarte serios în cursul verii şi chestiunea legată de concedii”

Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății consideră că această vară va fi una de “antrenament” pentru a putea coexista alături de coronavirus:

”Cred că cel mai important e să construim în această vară, dacă sperăm să ajungem la valori mici ale numărului de cazuri noi, încât odată cu începerea activităţii în septembrie, în unităţile de învăţământ, să punem în practică un set de măsuri şi să antrenăm, pe de-o parte, cadrele didactice, iar pe de altă parte trebuie să informăm populaţia ca să îşi educe copiii.

ADVERTISEMENT

Să ne gândim puţin la modul în care putem să accesăm diverse spaţii unde au loc evenimente sociale care sigur, nu vor mai fi de amploarea celor cu care eram obişnuiţi, dar probabil că un număr mic de persoane vor putea accesa aceste evenimente sau aceste spaţii.

Cred că o să trebuiască să facem un antrenament foarte serios în cursul verii şi chestiunea legată de concedii, sigur, cu toţi ne dorim, trebuie să găsim o soluţie să ne deconectăm de momentul acesta, dar nici să credem că lucrurile se vor schimba radical, cu 180 de grade, peste noapte sau cu data de exemplu de 15 mai şi dintr-o dată problema a dispărut din punct de vedere epidemiologic şi ne vom putea relua activitatea normală”, spune Rafila.

ADVERTISEMENT