News

Alexandru Rafila, reacție în urma evacuării pacienților de la Spitalul de Ortopedie “Foișor”: “Controlul pandemiei a fost pierdut”

09.04.2021 | 22:30
Alexandru Rafila reactie in urma evacuarii pacientilor de la Spitalul de Ortopedie Foisor Controlul pandemiei a fost pierdut
ADVERTISEMENT

Medicul Alexandru Rafila, deputat din partea PSD, a avut vineri o reacție la adresa deciziei de evacuare a pacienților din Spitalul de Ortopedie “Foișor”, declarând că: “în România a fost pierdut controlul pandemiei, acest lucru este clar”.

Spitalul de Ortopedie “Foișor” din Capitală a fost evacuat în cursul serii de vineri, în urma unei decizii a Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai mult de o săptămână, Rafila a oferit un anunț îngrijorător spunând că numărul de cazuri raportat zilnic de către autorități nu este real, acesta fiind mult mai mare.

Alexandru Rafila, reacție după evacuarea pacienților de pa Spitalul “Foișor”: “Controlul pandemiei a fost pierdut în România”

“Acum o săptămâna s-a întâmplat un lucru. Sâmbăta trecută Vlad Voiculescu a convocat directorii de spitale pentru o ședință ca să vadă ce se poate face în legătură cu relocarea acestor spitale pentru a fi transformate în spitale suport covid.

ADVERTISEMENT

Eu mi-am exprimat atunci mirarea, deoarece lucrurile erau știute deja de toată lumea de câteva luni și nu se întâmplase nimic. Acum, la șase zile de la acel moment, se operaționalizează acea discuție prin mutarea pacienților de la Spitalul ‘Foișor’.

Nu a existat niciun consens, nicio discuție cu corpul medical de la spital, aceștia au fost ignorați. Ordinul semnat de Vlad Voiculescu și probabil de domnul Arafat mută noaptea pacienții, ceea ce este foarte periculos pentru că nu ține cont de starea lor de sănătate, de starea emoțională a acestora și a familiilor.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmpla dacă lucrurile astea se întâmplau mâine pe zi după un anumit acord între managementul spitalelor și Ministerul Sănătății?

Controlul pandemiei este pierdut, în fiecare zi sunt tot mai puține cazuri raportate și tot mai multe cazuri care au nevoie de terapie intensivă. Sunt câteva sute de pacienți care eu nevoie de tratament în secțiile ATI și momentan sunt tratați în unitățile de primiri urgențe.

ADVERTISEMENT

Scăderea numărului de cazuri este artificială, în afară de cei 1500 din secțiile ATI sunt câteva sute de pacienți care au nevoie de tratament în secții de terapie intensivă și nu au locuri pentru acest lucru.

Se întâmplă lucrurile noaptea în loc să se întâmple într-o zonă de echilibru și comunicare, oamenii sunt luați pe sus, ceea ce mi se pare intolerabil”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

ADVERTISEMENT