ADVERTISEMENT
News

Alexandru Rafila, reacție la adresa politicienilor în lupta cu COVID-19! “Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public”

Autor: Alexandru Năstase | 02.08.2020 | 17:12
Alexandru Rafila, reacție la adresa politicienilor în lupta cu COVID-19! “Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public”
Alexandru Rafila a avut un mesaj pentru persoanele publice. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Alexandru Rafila a avut o nouă reacție la adresa politicienilor în lupta cu COVID-19! Reprezentantul României la OMS a explicat că dezinformarea din perioada pandemiei poate fi combătută și cu ajutorul propriului exemplu, mai ales în cazul persoanelor cu notorietate publică.

ADVERTISEMENT

Șeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, din Bucureşti, Alexandru Rafila spune că mesajele care neagă existența noului coronavirus nu ar trebui promovate în mass-media.

“Partea de comunicare este esențială pentru a putea controla pandemia. Cei care se opun vaccinării sunt cei care neagă și existența virusului și îndeamnă la nerespectarea regulilor.

ADVERTISEMENT

Ce mesaj a avut Rafila pentru persoanele publice

Aderența populației la astfel de reguli se poate face doar dacă înțelege că trebuie să fie un partener”, a declarat Alexandru Rafila la Realitatea Plus.

“Mesajele pe care le trimitem trebuie să țină cont de starea oamenilor într-un anumit moment. Cel de acum trebuie analizat din punct de vedere sociologic.

ADVERTISEMENT

Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public”, a adăugat Alexandru Rafila.

De altfel, reprezentantul României la OMS spune că mesajele anticoronavirus apar simultan în mai multe țări și că ele au un rol destabilizator.

ADVERTISEMENT

“Mesajele negative, inclusiv sub formă de video, apar simultan în mai multe țări și sunt adaptate fiecărei țări.

Nu cred că este doar o presupunere. Concertarea mesajelor care pun la îndoială capacitatea sistemelor de sănătate de a gestiona criza și sădesc neîncrederea oamenilor au un numitor comun”, a spus Rafila în încheierea intervenției

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!