News

Alexandru Rafila s-a înscris în PSD! Va candida la alegerile parlamentare. Video

15.10.2020 | 18:53
Alexandru Rafila sa inscris in PSD Va candida la alegerile parlamentare Video
Alexandru Rafila s-a înscris în PSD! Va candida la alegerile parlamentare. Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, membru OMS și președintele Societății Române de Microbiologie, s-a înscris în PSD. Acesta va candida la alegerile parlamentare pe listele Partidului Social Democrat.

Anunțul a fost făcut într-o conferință comună de presă, la care a participat și președintele PSD, Marcel Ciolacu. ”A fost un pas dificil pentru mine, dar am considerat că am experiență să pot să ajut această țară,” a precizat profesorul Rafila.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București.

Alexandru Rafila intră în PSD: A fost un pas dificil

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

„Mulțumesc pentru încredere. A fost un pas dificil pentru mine, dar am considerat că am experiență să pot să ajut această țară, nu neapărat Partidul Social Democrat. Trebuie să avem o legislație în domeniul sănătății care să facă posibil un deziderat: accesul universal la servicii de sănătate. Intoleranța, polarizarea fac imposibilă colaborarea.

Trebuie să fim concentrați pe proiecte. Apartenența la un partid politic este o oportunitate să aducem schimbări în viața de zi cu zi. Este important ca oameni care au experiență să vină împreună pentru fiecare dintre domeniile pe care le cunosc. Viitoarele alegeri ar trebui să fie un motiv de reflexie astfel încât în viitorul Parlament să fie o înțelegere pentru proiecte”, a spus Alexandru Rafila, membru OMS.

ADVERTISEMENT

Conferință de presă susținută de Marcel Ciolacu, președintele #PSD, și Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, la sediul PSD

Geplaatst door Partidul Social Democrat op Donderdag 15 oktober 2020

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, i-a mulțumit profesorului Rafila și a precizat că PSD vrea în continuare să coopteze specialiști din prima linie.

„Aşa cum v-am promis şi dvs şi colegilor mei şi simpatizanţilor PSD, de când am preluat funcţia de preşedinte al PSD, am spus foarte clar că partidul trebuie să se deschidă, în primul şi primul rând pentru specialiştii din prima linie deja cunoscuţi atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Azi aş dori să-i mulţumesc domnului doctor Rafila că s-a alăturat echipei noastre. Lupta cu pandemia este una de durată, atunci România şi românii şi Parlamentul au nevoie de specialişti în parlament pentru a face legislaţia pentru această luptă cu pandemia.

ADVERTISEMENT

E a doua zi cu o raportare de peste 4.000 de infectări. E clar că Guvernul nu gestionează această pandemie. De cele mai multe ori caută scuze sau vinovaţi. Mă uitam azi la televizor că ministrul Sănătăţii şi de Interne tăiau o panglică la un spital oncologic, foarte bine că s-a făcut acest spital.

Dar cu totul şi cu totul sunt altele problemele românilor şi nu tăierile de panglici. Oameni precum doctorul Rafila trebuie să se regăsească în viitorul Parlament al României. Domnule Rafila sunt convins că veţi face ceea ce trebuie în Parlament”, a afirmat Marcel Ciolacu în conferința de presă.

ADVERTISEMENT