News

Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel propun un certificat verde temporar după prima doză

Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel au fost prezenți la Guvern pentru a oferi soluții la criza sanitară.
30.10.2021 | 14:12
Alexandru Rafila si Adrian StreinuCercel propun un certificat verde temporar dupa prima doza
ADVERTISEMENT

Invitați astăzi de ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel au propus posibilitatea acordării temporare a unui certificat verde în termen de 10 zile de la administrarea primei doze de vaccin.

Cei doi experți au participat sâmbătă, 30 octombrie, la o întâlnire tehnică privind găsirea unor soluții rapide la criza sanitară din România.

ADVERTISEMENT

La întâlnirea de la sediul Guvernului au mai participat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, conform Antena3.

Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel propun un certificat verde temporar, la 10 zile de la prima doză

În cadrul întâlnirii, cei doi specialiștii PSD au propus și posibilitatea acordării temporare a certificatului verde în termen de 10 zile de la administrarea primei doze de vaccin.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după încheierea schemei complete de vaccinare, certificatul urmând să devină definitiv.

”Întâlnirea de azi demonstrează responsabilitatea PSD de a sprijini activ efortul privind lupta împotriva pandemiei.

ADVERTISEMENT

Este nevoie ca toți specialiștii în sănătate să se așeze la aceeași masă și să găsească cele mai bune soluții pentru a trece împreună peste acest moment deosebit de greu”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

La sediul Guvernului au fost propuse mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătățirea accesului pacienților COVID-19 la servicii ambulatorii și medicație antivirală.

ADVERTISEMENT

Certificat verde temporar, la 10 zile de la prima doză. Propunere lansată de experții PSD. Ce s-a mai discutat la sediul Guvernului

La discuțiile la care au participat Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel, Cseke Attila, Raed Arafat, Valeriu Gheorghiță și Nicolae Ciucă, au fost dezbătute mai multe subiecte importante.

Printre altele, a fost subliniată necesitatea consilierii profesionale pentru medicii de familie, dar și organizarea unor structuri de coordonare a asistenței medicale spitalicești la nivel județean.

Totodată, Alexandru Rafila a transmis preocuparea care există în cadrul structurilor asociative din sănătate, educație, mediul de afaceri și HORECA.

ADVERTISEMENT