News

Alexandru Rafila spune cum va decurge viața dacă nu va apărea un vaccin anti Covid-19. Ce se va întâmpla în fiecare an

29.04.2020 | 22:45
Alexandru Rafila spune cum va decurge viata daca nu va aparea un vaccin anti Covid19 Ce se va intampla in fiecare an
Veste teribilă pentru pacientii care dezvoltă forme grave de coronavirus. Alexandru Rafila confirmă cel mai sumbru scenariu.  Sursa: INQUAM Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Cum va decurge viața noastră dacă nu va apărea un vaccin anti Covid-19? Iată o întrebare pe care, cu teamă, cu toții ne-o adresăm în această perioadă. La ea a încercat să ofere un răspuns profesorul Alexandru Rafila.

Cum va decurge viața noastră dacă nu va apărea un vaccin anti Covid-19. Ce se va întâmpla în fiecare an

Apariția unui vaccin anti-coronavirus este speranța omenirii în acest moment în lupta cu pandemia care a făcut deja sute de mii de victime și a infectat peste 3 milioane de persoane de pe întregul Mapamond.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu puține voci sunt acelea care spun că va trece destul de mult timp până când un vaccin va apărea pe piață. Se lucrează la multe tratamente, însă un vaccin nu a fost încă testat cu succes.

Ce se va întâmplă dacă, în cel mai pesimist caz, în 3-4 ani vom continua să luptăm fără arme cu Covid-19? La această întrebare ne-a dat un răspuns Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

”Să spunem că nu va apărea vaccinul în 2-3-4 ani. Există această posibilitate. Dacă nu vom găsi un vaccin, virusul va deveni unul sezonier. Mare parte a populație a globului va trece prin boală.

Un număr mic de persoane va fi predispus, în fiecare an, să se îmbolnăvească, la fel ca in cazul gripei. Mortalitatea e mare în general. În lume e mare și vedem asta în Spania, 10%, în Italia peste 12%.”, a spus doctorul Rafila la Digi24.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, partizan al legii vaccinării

La fel ca Nelu Tătaru, cel care marți seară se declara un adept al intrării în vigoare a unei legi a vaccinării în România, și Alexandru Rafila susține o politică coerentă de vaccinare a populației.

”Legea vaccinării, da, o susține. Ea trebuie să devină în conștiința noastră obligatorie pentru că și-a demonstrat utilitatea de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Lumea o să-și dea seama de dimensiunea pe care o pot lua bolile transmisibile și atunci un vaccin ar trebui să intre în uzul pacienților”, a mai spus Rafila la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT