Alexandru Rafila, totul despre condițiile în care trebuie purtată masca în spații deschise! „Este o măsură ce a fost luată peste tot în lume”

Alexandru Năstase   
în HotNews
28/07/2020, 23:00
Alexandru Rafila, totul despre condițiile în care trebuie purtată masca în spații deschise! „Este o măsură ce a fost luată peste tot în lume” GALERIE FOTO
Alexandru Rafila explică purtatul măștii în spații deschise. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Alexandru Rafila a explicat totul despre condițiile în care trebuie purtată masca în spații deschise! Concret, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a ținut să spună care vor fi locurile unde suntem obligați să purtăm masca de protecție.

„Da, dacă nu poate fi păstrată acea distanță de siguranță, de 1,5 metri. Este o măsură ce a fost luată peste tot în lume, iar România nu face excepție”, a explicat reprezentantul României la OMS.

 „Se poate transmite, dacă suntem prea apropiați de persoanele cu care interacționăm, mai ales dacă nu purtăm mască de protecție”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila explică purtatul măștii în spații deschise

Mai mult de atât, Alexandru Rafila a precizat că pe plajă nu suntem feriți de coronavirus, dacă nu ne luăm măsuri de siguranță.

Există totuși o excepție – conform reprezentantului României la OMS, apa de mare nu este un mediu ce favorizează transmiterea COVID-19.

„Nu prin intermediul apei, categoric. Proximitatea fizică este cea care condiționează transmiterea”, a adăugat specialistul.

Rafila și-a schimbat discursul atunci când a fost chestionat despre transportul în comun. „Este locul în care riscul epidemiologic este ridicat.

Transportul în comun este greu de gestionat, din punct de vedere al numărului de călători, e un spațiu închis, are un cubaj limitat. (…)

Dacă este posibil, mersul pe jos este întotdeauna recomandat”, a mai spus Alexandru Rafila despre răspândirea coronavirusului.

„Aerul condiționat, teoretic, a fost menționat ca o posibilă cauză, dar nu este, cu siguranță, una dintre cauzele care să pună probleme în ceea ce privește răspândirea bolii”, a adăugat medicul

 

 

 

Închide ×