News

Alexandru Rafila vrea ca România să doneze Republicii Moldova o parte din vaccinuri

28.12.2020 | 16:17
Alexandru Rafila vrea ca România să doneze Republicii Moldova o parte din vaccinuri
Alexandru Rafila vrea ca România să doneze Republicii Moldova o parte din vaccinuri. foto: INQUAM/O.Ganea
ADVERTISEMENT

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, e darnic de Sărbători și cere guvernului să doneze Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România.

”Ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova”, a transmis Rafila.

ADVERTISEMENT

Potrivit raportărilor oficiale, vecinii noștri au avut peste 1.000 de cazuri zilnice de Covid până în 24 decembrie. În ultimele zile, numărul cazurilor noi este în scădere. Totalul atins de la începutul pandemiei sare de pragul de 140 de mii de infectări.

Alexandru Rafila cere Guvernului să doneze Republicii Moldova vaccinuri anti-coronavirus. ”Ar fi un semn de solidaritate”

În luna noiembrie, senatorul liberal de diaspora, Viorel Badea, anunța că guvernul PNL intenționează să doneze Republicii Moldova o parte din primele vaccinuri anti-Covid pe care le va primi de la Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

România a primit deja 10.000 de doze și urmează să recepționeze aproximativ 140.000 de doze în fiecare săptămână.

„Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri.

Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților. La fel cum virusul nu cunoaște granițe, și lupta cu acesta trebuie să se încadreze în același registru, pentru a putea cu toții să revenim cât mai rapid la o viață normală.”, transmite Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Duminică, 27 decembrie, a început  campania de vaccinare pe teritoriul țării noastre. Coordonatorul programului, dr. Valeriu Gheorghiță, a precizat că a doua tranșă va întârzia și va fi împărțită în 2 etape.

„Am fost înștiințat de Pfizer că, din cauza unei probleme de organizare la fabrică, vaccinurile vor fi livrate cu o întârziere de o zi, sunt opt țări europene cu întârzieri. Pe 29 decembrie, în România vor ajunge tranșele pentru București, Timișoara și Cluj,  iar pe 30 decembrie cele pentru Iași, Brașov, Constanța și Craiova”, a declarat V. Gheorghiță.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri