Sport

Alexandru Răuță îi liniștește pe fanii dinamoviști cu privire la starea lui de sănătate! Ce mesaj a postat pe facebook

Mijlocașul dinamovist Alexandru Răuță a produs emoții mari în seara de 23 octombrie, în timpul meciului de campionat împotriva Rapidului (scor final, 1-1), când s-a lungit pe spate, pe gazon, acuzând o stare de rău.
03.11.2021 | 22:37
Alexandru Rauta ii linisteste pe fanii dinamovisti cu privire la starea lui de sanatate Ce mesaj a postat pe facebook
Alexandru Răuță va reveni la antrenamente lui Dinamo săptămâna viitoare
ADVERTISEMENT

Era minutul 70, iar fotbalistul a fost înconjurat imediat de câțiva jucători și de arbitrul Horațiu Feșnic, după care la fața locului a ajuns și echipa medicală a lui Dinamo. În timp ce i s-au acordat primele îngrijiri medicale, pe gazon a apărut ambulanța.

Pentru că jucătorul dinamovist respira sacadat, i s-a pus o mască de oxigen pe față, după care a fost urcat în ambulanță. „Am băgat o rugăciune repede. Nu l-a lovit nimeni și acum mi se spune că el, de două zile, simte o durere în piept.

ADVERTISEMENT

El n-a spus, e un tip extraordinar, profesionist, se pregătește, bagă capul în contră. S-a văzut, în momentul când Răuță și Espinoza au ieșit, noi am pierdut lupta la mijloc”, a declarat, după meci, antrenorul gazdelor, Mircea Rednic.

Alexandru Răuță confirmă că a fost o problemă cardio-respiratoare

În zilele care au urmat incidentului s-a speculat că jucătorul ar avea probleme cu inima, dar Răuță a clarificat lucrurile. „După ce am avut acea problemă la meciul cu Rapid, care a fost cardio-respiratoare, nu cu probleme la inimă, mi-am revenit, am făcut cele mai amănunțite controale și sunt bine.

ADVERTISEMENT

Dacă aș fi avut probleme, nu ar fi riscat nimeni să mă lase să mă antrenez, mai ales la Dinamo, unde au fost probleme de acest gen. Săptămâna viitoare voi reveni la antrenamente și voi face 100% antrenament cu echipa”, a scris Răuță pe pagina sa de Facebook, informează prosport.ro.

După meciul împotriva Rapidului, lui Alexandru Răuță I s-a montat Holter EKG

A doua zi după meciul împotriva Rapidului, FANATIK a aflat că Alexandru Răuță a mai făcut un set de analize, investigații medicale complexe. În urma lor, medicul lui Dinamo, Tiberiu Horcea, a dat asigurări că nu sunt semne că ar fi ceva grav cu mijlocașul de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Lui Răuță i s-a pus un Holter EKG, varianta ambulatorie, adică mobilă, „la purtător”, a electrocardiografului, se poartă prins la brâu și are „ventuze” lipite de piept, senzori care măsoară activitatea „electrică” a inimii.

Acest Holter EKG monitorizează activitatea cardiacă în fiecare secundă pentru a se vedea cum reacționează la efort. Răuță l-a purtat timp de 24 de ore și s-a putut observa dacă sunt probleme cu inima sa.

ADVERTISEMENT

Alexandru Răuță a primit aprecierea fanilor dinamoviști

Pentru faptul că a jucat, deși resimțea dureri în piept, jucătorul a primit aprecierea fanilor dinamoviști, care consideră prin sacrificiul lui reprezintă un model de urmat pentru membrii mai tineri ai lotului.

Respect, Alex Răuță! Am avut un antrenor care a abandonat echipa după ce a îngropat-o în datorii. Simțea o durere în piept și una în cot. Am văzut și jucători care nu riscă nici măcar o alunecare. Dar există și altfel de oameni. Răuță este unul dintre ei.

A intrat pe teren deși simțise că ceva nu e în regulă, doar pentru a ajuta echipa. Jucător cu mentalitate și spirit de sacrificiu. Acesta este exemplul pe care jucătorii cu experiență trebuie să-l dea celor tineri. Suntem cu gândul la tine, Alex! Sperăm să revii cât mai repede pe teren.

Avem atâta treabă de făcut pentru Dinamo!” a fost mesajul postat de reprezentanții DDB Italia pe o rețea de socializare.

Răuță a ajuns la Dinamo în urmă cu doi ani, din postura de jucător liber de contract, după ce-și încheiase socotelile cu FC Voluntari. De-a lungul timpului, el a mai evoluat la FC Argeș, CS Mioveni, Pandurii și Poli Iași.

ADVERTISEMENT